Dostupné testery na drogy u PZ SR pri dopravných kontrolách na cestách .

Mojím podpisom žiadam o pridelenie testerov na drogy do policajných aút z dôvodu denného nárastu šoférov pod vplyvom omamných látok .Alkohol polícia skontrolovať vie na mieste a drogy nie . Citím sa byť ako slušný občan ohrozený stúpajúcim počtom nadrogovaných v uliciach za volantom . Je dostupne známe aký postup musí hliadka urobiť , aby zistila či šofér je pod vplyvom drog a to ho zobrať na odber biologického materálu do príslušnej nemocnice . Čo znamená , že hliadka odchádza z kontroly s jedným vodičom pre zistenie drog v tele . Väčší záber na odchyt nadrogovaných šoférov by mali vtedy ak by na mieste pri zastavení si vedeli skontrolovať stav tak ako sa to robí pri alkohole testerom a následne zasiahnúť .

Okolité štáty tieto testery majú a na Slovensku sa roky sľubujú .Nie raz sú ohrozené deti práve v aute s rodičom , ktorý je užívateľ drog a hliadke vie bez testera na drogy uniknúť skutočnosť stavu vodiča . Taký vodič ohrozuje ďalej ostatních účastnikov premávky a okolia.

Žiadam MV SR , aby začalo tento problém s drogami za volantom rázne riešiť .

Boj s drogami na SR    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Boj s drogami na SR na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.