Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Kontaktujte autora petície

Češi sú už tiež v tom s nami...

2015-02-19 18:45:33

Priatelia - je to tu! Mám veľkú radosť... Bratom Čechom sa podarilo už tiež spustiť ostrú  petíciu za vystúpenie z NATO. Nie sme v tom teda sami. Pripomínam, že Bulhari to pravdepodobne rozbehli tiež - neviem ale ako to tam pokračuje. V auguste bude v Rakúsku bude referendum o vystúpení Z EU. Tak sa osmeľte a povzbuďte aj svoju rodinu, priateľov a známych a podpisujte, podpisujte :-)

 

 
Ulož.to
m.ulozto.sk
Slovenská republika

Vážení priatelia, aktivisti a obyvatelia Slovenska. Vyzývame všetkých Vás, ktorým nie je ľahostajný osud našej krajiny, našich detí a vnukov, ako aj ďalší osud Európy, pridajte sa a podporte petíciu za okamžité vystúpenie Slovenskej Republiky z vojenských a politických štruktúr NATO!

Petícia je odpoveďou na výzvy občianskych aktivistov a politicky nezaradených ľudí .Nech patríme do akéhokoľvek názorového spektra, sme v prvom rade OBĆANIA. Je našou morálnou povinnosťou vystúpiť z radov tejto zločineckej organizácie, rozosievajúcej smrť a utrpenie v tretine sveta!

Je našou povinnosťou vypovedať poslušnosť a lojalitu vojnovým štváčom, ktorí ženú národy do skazy vojen a ľudí proti sebe!

Je našou povinnosťou bojovať proti týmto hyenám všetkými prostriedkami…Teraz! Dnes! Stále! Za nás! Za naše rodiny! Za našu vlasť!

V jednote je sila! A v jednote je aj víťazstvo! Voliť nestačí, organizuj sa!

Daný petičný hárok si treba vytlačiť a po vyzbieraní dostatočného počtu podpisov zaslať ľuďom petičného výboru, ktorých adresy sú uvedené na petičnom hárku.
.....................

Česká republika

My , níže podepsaní občané,
žádáme tímto okamžité vystoupení České republiky z vojenských a politických struktur Severoatlantické aliance ( NATO ). Po zrušení Varšavské smlouvy ztratilo NATO svoje opodstatnění jako obranný pakt a současným svým působením zastává koncepci vojenského narušování svrchovanosti a mírové koexistence států jak v Evropě, tak i v dalších zemích. Vše se prakticky děje bez souhlasu mezinárodních organizací, zejména Rady bezpečnosti OSN, a tak NATO představuje trvalé reálné nebezpečí pro mírové soužití národů jak v Evropě, tak v dalších zemích.
Nedáme se více zatahovat do dalších nesmyslných válek, které jsou vedeny za cizí , zejména ekonomicko mocenské zájmy vedoucích mocností tohoto světa a my bychom v nich měli umírat. Jsme za mírové politické řešení všech konfliktů a ne za vojenské zásahy v zemích, které se stávají nepohodlné zájmům představitelů některých zemí paktu NATO.
Jsme za mír mezi všemi národy !

Petice zasílat na adresu jekéhokoliv člena z petičního výboru.

moravazleva.info/petice-a-vyzvy/ne-nato/

miror

Výzva

2015-02-17 17:00:30

            Priatelia, dávam do pozornosti inú petíciu - tento raz "ostrú"  - a myslím že je dôležitejšia (možno životne) - a teraz aktuálnejšia  ako táto elektronická petícia proti Porošenkovi.

            Osobne mám komplex z toho, že odvahu a zodpovednosť za ďalšie dianie, nie len na Ukrajine, a za ďalšie smerovanie Slovenska vzali na seba ženy a matky.

            Tieto krehké stvorenia dávajú lekciu z odvahy a akčnosti nám všetkým, ale hlavne Kiskovi a ostatným priaznivcom krviprelievania v Európe.

            Myslím, že ich iniciatíve by sme mali venovať všetci  pozornosť akú si skutočne zaslúži a mali by sme ich posolstvo pomôcť nielen šíriť, ale hlavne pomôcť uviesť do ozajstného života.

            Prosím, a vyzývam vás preto, aby každý vo svojom okolí, v rodine, medzi priateľmi šíril petičné hárky a dával ich podpisovať a aby sa každý snažil nájsť ďalšie spriaznené duše, ktoré budú zbierať ďalšie podpisy.

            Niektorí ste určite zaregistrovali túto iniciatívu aj na FB stránkach a možno ste si všimli aj to, že takmer totožná petícia pravdepodobne beží už aj v Čechách a v Bulharsku a že v 08/2015 bude v Rakúsku referendum o vystúpení krajiny z EÚ a Gréci visia "na vlásku".

            Pomôžme rozhýbať tú lavínu, pomôžme zachrániť mier v Eurrópe.

 

Otvorený list k výzve proti okupácii NATO a za okamžité vystúpenie z NATO.

Dve veci, ktorým by sme mali zostať verní napriek ľudským slabostiam je láska k slobode a nenávisť k servilnému pokrytectvu.

Európa zmietaná vazalskou poslušnosťou k tútorovi spoza oceánu slobodou pohrdla. Napriek svojej moci v historickom povedomí národov servilne pokľakla pred zmesou rôznorodého obyvateľstva a kultúr, ktoré svoju násilnú históriu píše na území vyrvanom pôvodnému obyvateľstvu nie dlhšie ako pár storočí.

Čo núti starý kontinent k úslužným poklonkom nesvojprávneho otroka? Čo núti túto hrdú pevninu zabúdať? Len sedemdesiat rokov stačilo, aby zabudla na prízrak moru a dopustila jeho hnedý šat sofistikovane prezliecť za modro-žltý. Ideológia slávnostne odetá do šiat fyzického násilia, likvidujúca ľudí inak zmýšľajúcich na základe etnickej nenávisti pod rúškom národnooslobodzovacieho boja. Ach, aká zaslepenosť ! Fakľové pochody, beštie v uniformách s nacistickými symbolmi, oduševnené hajlovanie a to všetko pod ochranou polície, armády, sveta... Spúšťač krvavej občianskej vojny v nacistickom besnení novodobej genocídy obyvateľov juhovýchodnej Ukrajiny ako najvyššia daň za používanie materinského jazyka, pohľadu na budúcnosť zeme, odmietnutie vlády, pre ktorú sa stala nacistická zver symbolom a modlou. Nie je náhoda, keď už od kolísky je deťom horlivo vštepovaný fanatizmus, lesk v očiach dnešných banderovcov a nenávisť k rusky hovoriacemu národu. Už sama bývalá premiérka Ukrajiny na úrovni par excellence navrhla túto ruskú pliagu zrovnať z povrchu zemského atómovou bombou. Nikoho preto ani neprekvapuje prepisovanie dejín priamo pred našimi očami s cynickým pohŕdaním k tým, ktorí svoje mladé životy položili v boji proti fašizmu.

Prečo však mlčí Európa ? Prečo zaujala postoj, ktorý sa nedá pochopiť? Vari si neuvedomuje, že nacizmus nemožno ignorovať? Ak bude zaslepene odsúvať pravdu, ak ju bude aj naďalej nazývať falošnými menami, čaká nás budúcnosť, ktorá je dnes realitou tam, kde malé deti v predškolskom veku na každom kroku spoznávajú smrť a ich malé hlávky zosiveli vinou arogantných hier mocenských bojov dospelých.

Čo sa týka rozpínavosti ruského medveďa, radi by sme iba pripomenuli, že ten kto porušil zmluvu o nerozširovaní základní NATO smerom na východ neboli Rusi. Keď sa v roku 1962 začala Karibská kríza, bola to odpoveď ZSSR na priamu hrozbu USA. Američania totiž v roku 1961 umiestnili okolo tureckého mesta Izmir 15 rakiet Jupiter s jadrovým hlavicami, ktoré boli schopné zasiahnuť Moskvu a iné sovietske mestá. To, že sa v minulom roku Američania chystali rozmiestniť na polostrove Krym jadrové rakety a spraviť z neho hlavnú základňu NATO v regióne, je fakt, ktorý môže poprieť iba neznalec. Paralely? Je vari niečo nepochopiteľné, že Rusko bolo opäť nútené zasiahnuť v záujme vlastnej bezpečnosti??? Navyše, na Kryme prebehlo platné referendum, avšak jeho výsledok tradične spochybnili všetky prozápadne orientované štáty, lebo ani jeden z nich už nevraví sám za seba. A že sa nezopakoval osud Kosova, kde krymskí Tatári sofistikovane neutralizovali vlastenecké nálady ako onoho času kosovskí Albánci? Verím, že NATO tento debakel nemôže prekúsnuť, keďže Juhosláviu bombardovalo aj bez súhlasu mandátu OSN v mene svojho pokriveného zrkadla demokracie. Ak by Rusko stratilo základňu na Kryme, fakticky by stratilo Čierne more a americké rakety na polostrove by sa stali začiatkom jeho konca. Už nebolo kam ustupovať.

Sme ženy a matky, preto nemôžeme byť ľahostajné k utrpeniu našich bratov. Sme Slovania. Odmietame viac mlčať, keď sa pácha zlo na nevinných deťoch Slavjanska, Donbassu, Šnežnoj. ...a mnohých ďalších. Týmto vyzývam ženy a matky u nás na Slovensku a Čiech SPOJME SA v spoločnom boji. Bude to boj pasívny. Boh nás stvoril ako darkyne života. Milujúca matka nevie konať agresívne. Je stvorená pre dobro. My rodíme svojim manželom deti z lásky. Obetujeme im všetko. Vychováme ich ako statočných občanov svojej vlasti. Ale odmietame ich obetovať za zvrhlé záujmy USA - NATO a EU.

Ak nás naši politici sklamali a nestarajú sa o bezpečnosť nás a našich detí, potrebujú k úplnému šťastiu vojenské základne a muničné sklady u nás na našom maličkom Slovensku...povedzme im rázne DOSŤ!!! Sme za okamžité vystúpenie z radov NATO. Ak bol nutný rozpad Varšavskej zmluvy, tak sa rovnako tak malo rozpadnúť aj NATO. My sme nedarovali život svojim synom preto, aby museli narukovať na Východný front , po rýchlom mesačnom výcviku . Bývalé Srbsko prešlo peklom humanitárneho bombardovania. Synovia oligarchov rukovať nebudú, vo svetovej vojne proti Rusku oni umierať nebudú, sú o tom presvedčení. Na krviprelievanie sme tu my, občania a daňoví poplatníci. Dnes vás oslovujeme preto, lebo už o pár mesiacov alebo týždňov sa môže situácia výrazne zmeniť. Zavládne totalita na kapitalistický spôsob a sloboda prejavu nebude možná.

Amerika túži rozpútať vojnový konflikt proti Rusku, túži po ruskom nerastnom bohatstve. Rovnako je tak v hre ukrajinský bridlicový plyn, ktorý sa nachádza práve v oblastiach krutých bojov. Ak budú vojská NATO potrebovať pechotu...tak im prídu vhod naši slovenskí vojaci. Zabráňme ich zverskému scenáru, aby sa vraždili Slovania navzájom. Organizujme besedy vo svojom okresnom meste. Veď v knižnici sa môžu stretávať čitateľky a čitatelia a diskutovať aj o geopolitike a literatúre faktu. Mladšie ročníky máte prístup k internetu, ale vaša susedka ho nemá. Získavate oveľa viac informácií ako ona. Tak ju informujte o pravde a ako argument predložte utečenecké tábory. Keby bolo Rusko agresor, prečo kroky občanov Ukrajiny z Donecka a Luhanska smerujú cez hranicu do utečeneckých táborov práve do Ruska hľadať útočisko a záchranu života??

Vyzývame vás matky a ženy ... zdieľajte a pridajte svoj podpis v Petícii za okamžité vystúpenie Slovenskej republiky zo štruktúr NATO. Sme Slovanky, držme spolu a nedovoľme podieľať sa na vyvražďovaní slovanských synov pod taktovkou USA a servilnej poslušnosti vazalského protektorátu Bruselu.

Muži, ktorí sa pripoja k našej výzve sú pre nás už teraz dôležití, pretože sú našou ochranou a my sa môžeme spoľahnúť, že nebudú slepo poslúchať šialené a hlúpe rozkazy zvrátenej ideológie šíriacej sa toho času už ako mor a budú brániť svoju vlasť tak ako im to káže slovanská hrdosť, odvaha i srdce. Ďakujeme.

Slovanské ženy - matky proti vojne

http://www.hlavnespravy.sk/odstartovala-peticia-za-vyhlasenie-referenda-o-vystupeni-slovenska-z-nato/535317

http://moravazleva.info/dokumenty/peticia-proti-NATO.pdf

 

 


miror

Pre úplnosť

2014-11-17 20:50:23

 Keďže podľa niektorých vašich  reakcií sa zdá že nie všetci vedia čo sa vlastne s touto petíciou dialo, tak na doplnenie ešte uvádzam že petície "Vyhlásenie Petra Porošenka za personu non grata" a "Nesúhlas s ekonomickými sankciami proti RF" boli (ako súčasť otvorených listov - linky na tieto petície, nakoniec tie by si aj zistili keby chceli) odoslané elektronicky aj prostredníctvom Slovenskej pošty v auguste 2014 Andrejovi Kiskovi, Róbertovi Ficovi. a do NR SR + niektorým poslancom. Okrem pozitívneho ohlasu od Heleny Mezenskej nereagoval nikto. To svedčí o ozajstnom záujme "prezidenta všetkých Slovákov" a ostatných volených zástupcov občanov SR ( v tom čase to bolo cca 6 000 podpisov spolu za obe petície) o naše problémy. Slušne vychovaný človek svojim chlebodarcom (ktorými bezosporu sme) aspoň verejne odpovie a vypýta si povolenie a súhlas na ďalší postup. Evidentne však občanov SR ani Kiska ani poslanci NR SR (asi až na tú jednu výnimku) za svojich chlebodarcov nepokladajú. Zrejme dostávajú väčšiu výplatu z USA a niektorých štátov EÚ ako od nás, lebo s nimi koordinujú všetky svoje kroky - a zatiaľ mám skôr pocit, že nie v náš prospech, ani nie v súlade s našim želaním.

Súčasne pripomínam, ako som už v niektorom oznámení uviedol, že elektronická petícia  má hlavne morálny rozmer a predstavuje skôr morálny záväzok pre politikov na ňu zareagovať. To však neznamená, že elektronická petícia nemôže zohrať žiadnu úlohu pri riešení niektorých problémov. Je to relatívne objektívny prieskum verejnej mienky, ale tiež sa jej musí zúčastniť dostatok respondentov. Povedzme si ale na rovinu: sami túto formu spochybňujeme a iniektorým sa nelení dávať k takejto petícii komenty, ktoré iných odrádzajú, ale sami sa nepodpíšu.

No a papierovú petíciu má význam organizovať ak je predpoklad, že bude úspešná - inak je to skôr na škodu. Na Slovensku je to bohužaľ tak, že ľudia nemajú záujem a nedôverujú, čo sa prejavilo aj na "papierových" petíciách (ktoré boli propagované aj na tejto stránke aj na FB). Problematiku petícií a referenda by čiastočne mohla zmeniť iniciatíva na stránke www.funkcnereferendum.sk.

Takže túto petíciu necháme žiť aj ďalej - podľa mňa ešte môže byť užitočná. A ak sa podarí zmeniť zákon o referende, tak potom môžeme skúsiť  aj niečo iné. Ale je potrebné aby sme všetci ľudí - kamarátov, známych, rodinu - aj trošku mobilizovali, lebo 5 - 6000 podpisov je málo. Darmo vieme, že  s nami súhlasí možno 600000 ľudí keď nemajú odvahu sa podpísať.

 


miror

...a ako to dopadlo?

2014-11-16 14:43:54

Pomer demonštrantov a policajtov pred Grasalkovičovým palácom bol cca 1:1. V podstate sme mali každý svojho policajta :-) - ale boli slušní a vydržali s nami až do konca.  Na to koľko ľudí nakoniec prišlo a na to že akcia sa musela tváriť ako náhodné stretnutie ľudí odsudzujúcich Porošenka a vojnu, si myslím že aj Kiska aj Porošenko videli a počuli, že tu nie je ani jeden z nich želaný. ...druhá vec, že asi si z toho prd robia. Trochu ma mrzí, že ma zradilo vlastné telo a robí si so už  mnou čo chce . V romto prípade som bohužiaľ  spred Grasalkovičovho paláca  musel, po odchode Porošenka, pre bolesti chrbtice odísť. Treba spomenúť aj to, že sa tam objavilo aj zopár Ukrajincov. Odohralo sa aj náhodné a dojímavé stretnie s mladou Ukrajinkou, ktorá so slzami v očiach ďakovala za túto iniciatívu a prejavy solidarity, boli tam aj Ukrajinci - milí ľudia - ale ich osobné skúsenosti ich nútili s nami nie vo všetkom súhlasiť a boli tam aj Ukrajinci, ktorí asi prišli len provokovať - aspoň myslím. Mrzí ma ľahostajnosť a nezáujem ľudí - veď aspoň tí čo išli náhodne okolo sa mohli pristaviť a zhromaždenie podporiť. Veľká vďaka patrí skromným neznámym účastníkom,ktorí priniesli stužky a rôzne transparenty aj pre ostatných.


miror

protest

2014-11-15 16:13:25

OK, takže asi nič iné nevymyslíme takže zajtra o 12:00 pred Grasalkovičovým palacom a potom sa môžu všetci presunuť na Hrad. Niekto iniciatívny (asi v dobrej viere) organizuje stretnutie proti Porošenkovi aj na FB - tomu som sa chcel vyhnúť, lebo v diskusiách som už videl rôzne "názory" ... ak sa ľudia nevedia ani na FB zhodnuť nedokážem si predstaviť ako to tam teda bude vypadať. Niekto možno bude chcieť urobiť z toho svoju agendu - uvidíme.


miror

Názor

2014-11-14 17:22:48

Dobrý večer priatelia,

z programu, ktorý je oficialne zverejnený (pozri link) navrhujem aby sme sa zúčastnili hlavne nižšie uvedených dvoch akcií. Ide o to aby sme  hlavne pri príchode  Kisku a Porošenka boli pri vchode do prezidentského paláca a na Bratislavský hrad. Takže navrhujem o 12:00 pred Grasalkovičovým palácom, trikolóry na prsiach ako poznávacie znamenie a kto má možnosť vyrobiť a priniesť nejaký transparent  nech tak urobí. Dajte vedieť váš názor a zajtra by som vám dal vedieť čo platí. Neviem koľko ľudí príde, ale prosím buďme rázni ale slušní a nenechajme sa vyprovokovať k nejakým neprístojnistiam. Nemám právo zakazovať, ale alkohol nie je prípustný! Ostatné si môžeme povedať na mieste.

16. novembra – nedeľa

https://www.prezident.sk/?spravy-tlacoveho-oddelenia&news_id=19714

   
12.30

 

 

Prezidentský palác
Bilaterálne stretnutie prezidenta Andreja Kisku s prezidentom Ukrajiny Petrom Porošenkom
fototermín + brífing (13.20)

15.00
Bratislavský hrad
Stretnutie prezidentov SR, ČR, PR a Maďarska s prezidentom Ukrajiny
fototermín + vyhlásenie prezidentov pre médiá

miror

Program

2014-11-12 18:10:11

Priatelia viete niekto spoľahlivo zistiť Porošenkov program? Ak by sme  sa teda chceli stretnúť aby sme vedeli kde, alebo "okupovať" viacej miest.


miror

16. - 17. 11. 2014

2014-11-10 19:58:10

Dobrý večer priatelia,

nejakú dobu som sa neozval, ale to neznamená že som spal (aj keď zdravie mi trochu tiež zamiešalo karty). Zistil som, že veci idú oveľa ťažšie ako som si predstavoval a nezáujem ľudí je oveľa väčší ako je zdravé. Blíži sa ale 25. výročie nežnej kontrarevolúcie a návšteva vraha svojich spoluobčanov na Slovensku. Nepoznám jeho presný program, ale ani to nie je dôležité. Skúsme ale aby nás po oba dni on aj Kiska počul a videl. Ja sa tam budem motať po oba dni. Na tie dni sa chystá viac podujatí a určite neuškodí ak nás bude počuť aj inde.


miror

???

2014-08-21 15:40:51

#12

2014-08-20 15:10


Zacina to ako Gottvaldove heslo,dajte ludi ja to spravim. A co ak budeme vsecia akurat mimo Slovensko. Zrazu nestaci sa podpisat, treba i posielat,treba tam byt ale bezo mna. ZACINAM UVAZOVAT KOMU SOM DAL MOJ PODPIS.?! Budem rad ked moje pochybnosti budu neopodstatnene. DAKUJEM . R.J.

 

 

Dobry deň,

rád by som reagoval na tento príspevok.

Prekvapuje ma a mrzí, že sa dostávam v očiach niektorých spolusignatárov odrazu do pozície nejakého táraja. Dal som dohromady túto petíciu, prebral som k životu petíciu na podporu zrušenia sankcií, každý deň tu sedím a snažím sa reagovať aspoň na niektoré vaše príspevky, dal som dohromady otvorené dopisy a poslal som ich NR SR, premierovi a prezidentovi SR, mailom už ani nevielm kde všade, a cez FB ich šírim denne. Zrazu sa od niektorých z vás dozvedam, že svoj hlas ste dávali vlastne mne, že od vás chcem aby ste niečo posielali a posielam vás do B. Bystrice aj keď sám tam možno nebudem.

Myslím, že všetci signatári sú svojprávni a každý z nich sa zúčastnil petície dobrovoľne – dúfam – nie kvôli  mne, ale pre reálne  nebezpečenstvo a napätie, ktoré v Európe eskaluje vďaka USA a EÚ, preto aby sa osláv SNP nemohol zúčastniť vrah, preto aby nás zbytočné sankcie neuvrhli do stredoveku a aby ste vyjadrili svoje obavy z krviprelievania aj u nás. Žiadna takáto iniciatíva a boj predsa nemôže stáť, alebo padať,  na jednom človeku, ale mala by prameniť úplne z iných dôvodov a vnútorného presvedčenia ľudí, že to čo konajú je správne. Nikoho som nenútil – a nenútim - nič podpisovať proti svojmu presvedčeniu, respektíve len kvôli niekomu. Či otvorené listy niekam posielate je tiež len na vašom slobodnom rozhodnutí a presvedčení.

 Je mi ľúto, že si moju poznámku o mojej pravdepodobnej neúčasti v B. Bystrici  niektorí vysvetľujete ako moje zlyhanie. Do dnešného dňa to vypadalo naozaj, že do B. Bystrice prídem a podarilo sa mi zohnať na túto príležitosť aj slovenskú a - hlavne -  ruskú vlajku a trikolóru. Ale tak ako ktorýkoľvek z vás mám aj rodinu a bohužiaľ sa veci vyvrbili tak , že proste nemôžem prísť. ...ale bol som v tom, že každý kto môže aj príde - bez ohľadu na to, či tam budú všetci signatári alebo nie.

Za posledné tri roky som sa zúčastnil mnohých protestných akcií, ktoré boli v súlade s mojim prsvedčením a nemám pocit, že by som mal komukoľvek skladať účty. proste teraz nemôžem. Na budúce nebude môcť možno niekto iný ale ja pôjdem.

To, že tam fyzicky nebudem, že sa podpisovanie petíce takmer zastavilo, výčitky podobné ako sú v záhlaví tohoto oznámenia a dokonca požiadanie o yvškrtnutie jedného podpisu z petície, ma však mrzí oveľa  viac  ako tušíte.

Ďakujem tým čo vytrvali, vytrvajú a chápu a ja sa snažím pochopiť tých ostatných.


miror

Protest

2014-08-19 15:26:59

VZDOR - strana práce usporiada 29. augusta o 9:30 hod protest na Námestí SNP v Banskej Bystrici proti nastupujúcemu fašizmu. Príďte podporiť protest ktorým dáte najavo postov aj ku eskalujúcej situácii na Ukrajine, ale aj iných častiach sveta.

Nechceme vojny, nechceme smrť! Túto cestu z krízy odmietame! Smrť kapitalizmu a fašizmu!

 

 

 

https://www.facebook.com/events/1461986604053606/


miror



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.