Petícia proti pestovaniu GM cukrovej repy v Slovenskej republike

Kontaktujte autora petície

Petícia za zdravé potraviny a Slovensko bez geneticky modifikovaných organizmov

2013-10-20 14:24:18

Milí priatelia,

pred niekoľkými mesiacmi ste ochotne podpísali moju Petíciu proti pestovaniu GM cukrovej repy v Slovenskej republike. Bohužiaľ, napriek viac ako 3 000 podpisom (do dátumu prípadných pripomienok takmer 1 000 podpisom) sa nám nepodarilo ovplyvniť rozhodnutie Ministerstva životného prostredia.

Petícia však bola vtedy "na kolene" vytvorená a "len" elektronická, čo nemá žiadny význam, pokiaľ nemáte oficiálne registrovaný elektronický podpis. Navyše sme nemali už veľa času.

V priebehu niekoľkých mesiacov sa situácia zmenila v NÁŠ prospech. Ja (Martin Chudý) spolu s ďalšími 3 ľuďmi sme vytvorili novú, tentoraz písomnú, Petíciu za zdravé potraviny a Slovensko bez geneticky modifikovaných organizmov, ktorú sme konzultovali s viacerými odborníkmi v tejto oblasti.

Túto Petíciu môžete nájsť na stránke www.vsetkoogmo.sk, kde nájdete aj ďalšie dôležité informácie o GMO. Našim cieľom je vyzbierať  minimálne 100 000 podpisov, aby sme sa mohli dostať pred parlament a dosiahli zakáz pestovania GM plodín a predaj GM osív na Slovensku. Okrem toho máme ďalších 6 požiadaviek, ktoré nájdete v Petícii.

Týmto vás chcem požiadať, aby ste navštívili stránku www.vsetkoogmo.sk a informovali sa o GMO. Následne vás chcem požiadať, aby ste si vytlačili a podpísali našu Petíciu, a šírili ju ďalej. Pokiaľ vlastníte sami, alebo poznáte niekoho, kto vlastní nejaký obchod, reštauráciu či kaviareň, môžete sa pridať do zoznamu podpisových miest, kde budú môcť ľudia prísť a podpísať Petíciu, prípadne odovzdať Petičné hárky.

Ďakujem, prajem vám krásny deň :)

Celú Petíciu si môžete stiahnuť tu:

Výsledok petície

2013-04-29 07:11:48

Milí priatelia,

ešte raz Vám chcem poďakovať za vaše podpisy do "Petície proti pestovaniu GM cukrovej repy v Slovenskej republike". Jasne ste tým dali najavo, že Vám záleží nielen na svojom zdraví a zdraví svojej rodiny, ale aj na budúcnosti našej krajiny.

Bohužiaľ, s ľútosťou Vám musím oznámiť, že napriek našej snahe o svetlejšiu budúcnosť Slovenskej republiky, pán Minister Žiga a jeho zástupcovia majú zrejme inú predstavu o budúcnosti našej krajiny a rozhodli sa schváliť zavedenie GM cukrovej repy H7-1 do životného prostredia.

Týmto krokom dali jasne najavo, že nie ONI, ale nadnárodné korporácie ako Monsanto vládnu už aj v našej krajine, čo nie je dobrá správa. Na druhej strane, NÁS je drvivá väčšina a MY nedovolíme, aby našu krajinu zdevastovali nadnárodné korporácie, tak ako to urobili alebo robia v krajinách ako India, Brazília, Argentína, Filipíny, USA či Kanada.

Už čoskoro podniknem v spolupráci s ďalšími ľuďmi určité kroky, ktoré pošlú jasnú správu našim vládnym predstaviteľom, že SLOVÁCI nechcú GMO. V rámci týchto krokov už pripravujeme písomnú petíciu, ktorá možno dosiahne medzinárodný charakter. Navyše, 25.5.2013 sa bude konať celsvetový pochod proti spoločnosti Monsanto, ktorý by sa mal uskutočniť aj v Bratislave. Viac sa dozviete na odkaze nižšie:

Ešte raz Vám teda ďakujem za vaše podpisy a želám Vám krásny a pohodový deň:)

S pozdravom, Martin Chudý

Poďakovanie

2013-02-08 16:47:19

Ďakujem všetkým za ich podpisy. Petíciu pošlem na Ministerstvo životného prostredia a verme, že ovplyvní rozhodnutie zodpovedných osôb

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.