Za obnovenie parkovania na chodníkoch (na Slovensku) Petícia

Pokuty za parkovanie

2024-01-27 05:02:18

Priatelia,

mal som pred par dnami debatu s jednym z nasich peticiarov o plateni pokuty za parkovanie.

Rad by som vsetkych varoval pred ignorovanim pokuty pokial pride platobny rozkaz. Ak sa rozhodnete pre takyto postup zaplatite aj naklady na vymahanie. Takze rozhodne neodporucam! Treba si ist pozriet do spisu dokazne prostriedky, ktorymi mestska policia disponuje nafotit si ich a potom sa rozhodnut o vhodnom postupe - teda ci pokutu oponovat alebo nie.

(Priklad - zistili ste ze sa vam uvolnili matice na kolesem, odstavili ste vozidlo a museli ste skocit domov po kluc ...)

Prijemne vianoce

2023-12-23 10:18:58

Priatelia,

rad by som vsetkym poprial aby sme zabudli na rozlicne nezbedy a prezili kludne a prijemne vianoce

:-)

Rokovanie Ministerstvo dopravy SR

2023-12-11 04:25:44

Tento rýždeň ideme traja rokovať na Ministerstvo dopravy SR a ak to čas a formát umožní nadnesieme aj problematiku našej petície - problematiku nedostatku parkovacích miest, ktoré nie sú obce schopné vyriešiť.

Keď sme pred rokom zakladali s Jožom Golonkom a ďalšími Razzle, o.z. plánovali sme sa venovať len agende hluku v Mlynskej doline. Život priniesol zmenu a v Razzle sme začali riešiť  agendu dopravy všeobecnejšie. Prináša to samozrejme aj rozšírený rozsah činnosti a vyššie náklady ako vtedy predpokladaných zopár listov do mesiaca.

Rád by som preto poprosil o príspevok pre Razzle,o.z. na krytie nákladov spojených činnosťou. Teda mrknúť domáci rozpočet a zvážiť či môžete oželieť 10,- 20,- alebo 30 ,-. EUR. ( Samozrejme tí čo na to majú  môžu pridať ďalšiu nulu :-)
   IBAN: SK47 8330 0000 0023 0248 3203, Razzle o.z., Krytie nákladov parkovanie SR.

Vďaka

Vodiči nie sú ovce ! (aby nás len strihali a dojili)

Oslovenie poslancov NR SR, prosba

2023-12-03 04:27:15

Priatelia,

popri prezentácii škodlivosti dotknutých ustanovení zákona o cestnej premávke na rozličných fórach nezaháľame a spracovali sme aj pre poslancov Národnej rady SR podnet týkajúci sa aktuálnej legislatívy. Tak isto aj Ministrovi dopravy boli zaslané podklady k problematike. Verím, že dopadnú na úrodnú pôdu.

Na druhej strane prosím aj Vás - informujte o petícii aj na socialnych sieťach X, Instagram, FCBK ... proste kde máte kontakty alebo kde diskutujete

Včerajšia dobročinná aktivita Mestskej polície v Bratislave - Dúbravke

2023-11-25 06:38:02

Priatelia,

včerajšia dobročinná aktivita Mestskej polície v Dúbravke v Bratislave. Auto nikomu nezavadzia, je pred obchodným centrom, miesta ako na futbalovom štadione - ale nezmyslený zákon...

Hlavne že Bratislava plní svoj plán pokút !!!

241120233909.jpg

Pokuty sú realita

2023-11-23 18:47:27

Priatelia,

treba sa veru ozvať. Policajti v Bratislave pokutuju jedna malina. U nás na záhorí tiež

Prezentácia projektu na obmedzenie dopravy na Šancovej ul. v Bratislave

2023-11-15 05:29:28
   Priatelia,

13.11.2023 o 19 sme sa zúčastnili prezentácie názorov Námestníčky primátora  pani Kratochvílovej z Magistrátu a Dana Kollára z Cyklokoalície  v YMCA nazorov na dopravu v Bratislave a na Šancovej ul.

Úplne uletené nápady s požiadavkou, aby ľudia "presedlali" na bycikle - že treba spraviť prekážky autám na cestách - veď ľudia si zvyknú.

Proste cykloteroristická mafia, ktorá si presadzuje sebecké a scestné názory na vytvorenie dominacie, resp. presadzuje postupy ako buzerovať občanov a kasírovať pokuty - viď príklad Račianska ul. v Bratislave od železničného nadjazdu smerom do Rače kde spravili už druhú cyklotrasu a zrušili parkovacie miesta na chodníku s cieľom zamedziť vstupu obyvateľov rodinných domov na svoje pozemky. Mestský polícajti sú tam viac krát týždenne a pokutujú

Jednoducho treba zákon zmeniť tak, aby nebol prostriedkom na šikanovanie občanov.

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.