Petícia proti prijatiu Klimatického zákona

Kontaktujte autora petície

Nepriateľ môjho nepriateľa je mojim priateľom - podpora pre pána Huliaka

2023-10-19 19:48:24

Vážení signatári petície proti prijatiu Klimatického zákona.

Zvážte, prosím, či viete podporiť aj túto petíciu :

Zdôvodnenie :

Nepriateľ môjho nepriateľa je mojim priateľom.
SNS som nevolil a s mnohými názormi pána Huliaka hlboko nesúhlasím.
Ale čo sa týka jeho postoja k tzv. človekom spôsobenému globálnemu otepľovaniu, či ochladzovaniu, ktorým nám veriaci klimatického náboženstva chcú zdôvodniť to, že máme postupne prísť o našu životnú úroveň a politické a hospodárske slobody, sme na jednej lodi.
Takisto v problematike nekonečného rozširovania bezzásahových území a ochrany šeliem na úkor ľudí.
Mrzí ma, že politici z opačného politického brehu, ktorí v mene zdravého rozumu, kedysi proti klimatickému náboženstvu bojovali, na tento boj rezignovali.
Hlboko ma uráža názor pani prezidentky, že človek, čo si dovolí mať iný názor na jej pseudonáboženskú klimatickú vieru, vďaka tomu nesmie byť ministrom životného prostredia.
Keď v 1941 Hitler zaútočil na Sovietsky zväz, Sir, Winston Churchill letel do Moskvy za Stalinom.
Na otázku novinára, či je správne spájať sa s komunistami, odpovedal, že keby sa peklo dostalo do vojny s Nemeckom, prinajmenšom by sa kladne vyjadril o diablovi.
Myslím si preto, že my, čo sme proti prijatiu klimatického zákona, by sme bez ohľadu na politické preferencie, mali pána Huliaka podporiť.

S úctou

Ak bude Progresívne Slovensko vládnuť, toto nás čaká

2023-09-22 09:41:54

Dobrý deň.

Veľmi pekne vám ďakujeme za podporu našej petície.

Posielam výňatok, z programu politickej strany Progresívne Slovensko

Ak budú vládnuť, toto nás čaká.

Želám pekný víkend

Igor Koso

• Výrazne zvýšime podiel príjmov Slovenska z predaja emisných povoleniek, ktoré budú využité na sociálne spravodlivú transformáciu na klimaticky neutrálnu ekonomiku. Prioritou bude podpora energetickej efektívnosti a využitia zelenej energie v domácnostiach, malých a stredných firmách a samosprávach. Cielene budeme uprednostňovať sociálne zraniteľné domácnosti v najmenej rozvinutých okresoch.

• Dokončíme a presadíme kvalitný klimatický zákon, ktorý stanoví dôsledné sektorové ciele pre dosiahnutie klimatickej neutrality, ich kontrolu cez nezávislý expertný orgán, vymáhateľnosť cieľov, klimatických záväzkov a zapojenie verejnosti.

• Všetky relevantné nové zákony a verejné investície budú musieť byť záväzne posudzované z pohľadu vplyvu na emisie skleníkových plynov a adaptáciu na zmenu klímy. Zabezpečí to, že štát nebude prijímať protirečiace si opatrenia – dnes sa na jednej strane snaží o znižovanie emisií, na druhej strane podporuje ich rast opatreniami. Nutnosť brať do úvahy klimatické ciele budeme aplikovať aj pre štátom vlastnené podniky.

Rozporové konanie na MŽP a mail poslancom NRSR

2023-04-26 11:36:46

Dobrý deň

Dňa 10. marca sme sa na Ministerstve životného prostredia zúčastnili rozporového konania, kde sme žiadali Budajov Klimatický zákon ako celok zrušiť.

Keďže sme sa nedohodli, malo sa konať ďalšie stretnutie, za účasti štátneho tajomníka ministerstva, pána Michala Kiča, jedného z predkladateľov Klimatického zákona. Toto stretnutie sa zatiaľ neuskutočnilo.

Dnes sme odoslali poslancom NR SR mail s odkazom na text našej petície a na zoznam jej signatárov.

Žiadame v ňom, aby zastupovali zdravý rozum a hlasovali PROTI Klimatickému zákonu.

Veľká vďaka za Vašu podporu.
Vážime si to.
Želáme všetko dobré

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.