Zachovanie prevádzky pošty Bratislava 56 (Holíčska), Petržalka.

Kontaktujte autora petície

Zaslanie petície Slovenskej pošte

2023-02-03 10:46:25

Dobrý deň,

ďakujem v mene všetkých podpísaných za podpis petície na udržanie chodu pošty Bratislava 56 (Holíčska).

Dňa 30.1.2023 bola petícia zaslaná Slovenskej pošte a dňa 31.1.2023 Slovenská pošta odpísala, že požiadavka bola postúpená príslušnému pracovisku na vybavenie. V prípade ďalšej relevantnej komunikácie zo strany Slovenskej pošty Vás budem informovať.

 

Znenie emailu nižšie:

Dobrý deň,

 
ako obyvatelia lokality Holíčska v bratislavskej Petržalke a okolitých ulíc sme prekvapení, že sa ruší pobočka Bratislava 56, ktorá je hojne navštevovaná a má svoju tradíciu poskytovania poštových a iných služieb desiatky rokov. 
 
Tiež sme si vedomí, že poskytovanie poštových a iných služieb v stratovej pobočke nie je dlhodobo udržateľné, avšak určite súhlasíte, že niektoré pobočky pošty sú určené viac na výdaj zásielok ako na podaj, a preto ostatné pobočky pošty môžu mať výsledok hospodárenia kladný a iné môžu mať naopak záporný. To však nehovorí o tom, koľko zákazníkov aj stratová pobočka obslúži.
 
Ďakujeme za zaslanie výsledku hospodárenia pobočiek v Petržalke za ostatné roky. Na to, aby sme porozumeli situácii viac, by sme potrebovali viac dát ako napríklad: počet zákazníkov (počet sprocesovaných služieb za mesiac), rozdelenie nákladov do nákladových skupín (mzdy, nájom, energie, ostatné). To nám pomôže pochopiť, či je pobočka pošty Bratislava 56 nákladovo náročná alebo výnosovo nedostatočná.
 
Ako autor petície za zachovanie pošty Bratislava 56 a s ďalšími necelými 500 podpísanými obyvateľmi Vás týmto žiadame, aby sa pošta Bratislava 56 nezatvárala. Podpísaní si pochvaľujú dostupnosť pošty, tradíciu poskytovaných služieb, milý a ochotný personál. Nevedia si predstaviť navštevovať inú poštu vzhľadom na vzdialenosť, či ešte viac si vystáť rad, nakoľko je predpoklad náporu viac ľudí na zvyšné pobočky v Petržalke.
Ak by z akéhokoľvek dôvodu bol tento úkon nevyhnutný, sme otvorení dialógu, ktorý by mohol otvoriť ďalšie riešenia a to napríklad:
  • ak je problémom cena nájmu, preveriť možnosti ponúkané MČ Petržalka otvorením franšízových pobočiek pošty priamo pod úradom MČ či jej organizáciami,
  • ak je problémom cena miezd, preveriť možnosti otvorenia pošty nie každý pracovný deň, prípadne zníženie počtu pracovníkov (zvyšní by posilnili poštu v inej pobočke pošty),
  • zriadenie balíkoboxu v mieste pošty Bratislava 56,
  • a verím, že mnohé ďalšie, ak by sa otvorila komunikácia s MČ Petržalka a zástupcom petície.
Veríme, že riešenia sa dajú vždy nájsť, ak sme k nim otvorení. 
Ďakujeme za to, že sa budete zaoberať petíciou, prípadne sme otvorení spoločnému stretnutiu a nájdeniu riešenia výhodného pre obe strany.
 
S pozdravom
 
Ing. Marek Štubniak, PhD.
Autor petície, obyvateľ Holíčskej ulice
 
Zverejnenie informácie:
 

 


Marek Štubniak



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.