VEREJNÁ VÝZVA NA ÚPRAVU TERMÍNU VALORIZÁCIE VÝSLUHOVÝCH DÔCHODKOV

Kontaktujte autora petície

Pokračujme v podpisovaní sme v práve

2022-08-11 07:39:26

Priatelia, ďakujeme za podpis každému z Vás, no aj keď ste už podpísali časť našich spolubojovníkov ešte nepodpísala, presviedčajte a oznamte im že petícia existuje.

Vysvetlenie pre nerozhodnutých, potenciálnych podpisovateľov petície,
ktorí sú masírovaní napr. pseudoargumentom, že valorizácia dôchodkov trvá rovnako. Napríklad pre SD od 1.1. do 31.12.2022 a pre VD od 1.7. 2022 do 30.6.2023, čo je síce 365 dní, ale už na prvý pohľad je zrejme, že logicky to nie je rovnako. Ak si ale zoberieme aj znenie ust. § 68 ods. 16 zákona 328/2002 Z.z. potom sa dozvieme, že to nie je rovnako ani po právnej stránke.
Citujem – ,,,”Od 1. júla 2018 sa výsluhové dôchodky, invalidné výsluhové dôchodky, vdovské výsluhové dôchodky, vdovecké výsluhové dôchodky a sirotské výsluhové dôchodky zvyšujú o percento zvýšenia dôchodkových dávok ustanoveného vo všeobecných predpisoch o sociálnom poistení na kalendárny rok, v ktorom sa tieto dôchodky z výsluhového zabezpečenia zvyšujú.”
Inak povedané. V kalendárnom roku 2022, keďže sú výsluhové dôchodky zvyšované až od 1.7.2022, tak do 31.12.2022, t.z. je to stále len 6 mesiacov alebo inak 184 dní. Potom sa pýtam ako môže byť pravdivý pseudoargument, že 365 dní = 184 dňom ?
Môj záver je ten, že v ust. § 68 je úplne jasný nesúlad medzi jednotlivými odstavcami tohto paragrafu. Lebo ak jeden odstavec hovorí, že sa spomínané dávky zvyšujú za kalendárny rok, tak potom iný – v úplnom protiklade s týmto, nemôže stanoviť iný termín zvyšovania ako 1.1. – lebo v právnej európskej spoločnosti by malo platiť, že každý kalendárny rok začína 1. januárom a nie 1. júlom. Preto som presvedčený, že túto legislatívnu anómaliu by mali poslanci NR SR sami od seba, v záujme dodržania svojej reputácie, napraviť čím skôr. Naša petícia by pre nich mala byť iba pozitívnym impulzom. V opačnom prípade sa asi ťažko vyhnú posmeškom časti našej verejnosti.

Viac najdete tu:  https://www.bezpzlozky.eu/2022/07/termin-valorizacii-diskriminuje-vysluzilcov/  vpravo je stĺpček - Najnovšie komentáre

Ing. Pavol Bada, e-mail: bada@bezpzlozky.eu, tel: 0903 427 450

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.