Petícia za zaradenie lieku Kisqali do zoznamu kategorizovaných liekov

Kontaktujte autora petície

Oznam o dalsich krokoch

2021-05-31 10:58:25

Veľmi pekne sa chcem v prvom rade poďakovať všetkým, ktorý pridali svoj podpis k petícii alebo pomohli s jej ďalším zdielaním.

Samozrejme mám povinnosť Vás informovať aké budú ďalšie kroky smerujùce k naplneniu cieľa, ktorý sme si stanovili.

Prioritne sa chystáme podať podnet na prokuratúru SR, aby preskùmala rozhodnutie ministerstva, ktorým nebol liek Kisqali zaradený do zoznamu kategorizovamých. Toto rozhodnutie je totiž podľa nášho názoru v rozpore so zákonom tým, že nedostatočne odôvodňuje prečo nie je zaradenie tohto lieku do zoznamu kategorizovamých vhodné a potrebné.

Okrem toho zvažujeme aj osloviť spoločnosť Novartis s návrhom na opätovné podanie žiadosti o registráciu tohto lieku.

No a zvažujeme aj medializáciu tohto problému.

Určite Vás budeme aj naďalej informovať.

Pokiaľ máte možnosť šírte petíciu aj naďalej, aby sme mali čo najviac podpisov.

Všetkým prajem vela síl do života a pevné zdravie.

Mgr. Mário Mališ

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.