NIE výstavbe Multimodálneho logistického centra v Holíči

Kontaktujte autora petície

Novinky k zámeru vybudovania MLC Holíč

2022-03-18 08:33:37

Milí priatelia a priaznivci petície "NIE výstavbe multimodálneho prekladiska v Holíči".

Prinášame vám niekoľko noviniek z aktuálnej situácie, ktoré sa týkajú prekladiska.

Vo veci výstavby Multimodálneho prekladiska v Holíči prišlo k miernemu posunu. Primátor mesta Holíč sa v miestnom periodiku HOLÍČAN vyjadril, že Multimodálne prekladisko nebude. Ako hlavný dôvod udáva stavebnú uzáveru a rozpoltenú verejnosť, ktorá zámeru nie je naklonená. V súčasnosti stále prebieha konanie Pamiatkového úradu SR o vyhlásenie územia za ochranné pásmo. Mesto Holíč (aj napriek vyjadreniu primátora) ako aj firma MLC sa proti tomuto rozhodnutiu odvolali, teda konanie stále pokračuje a doposiaľ nepadol konečný verdikt.

Veríme tomu, že sa jedná o významný okamžik v našom boji proti pripravovanému zámeru. Ostávame však obozretní. Budeme sledovať ďalší vývoj a budeme čakať na oficiálne vyjadrenia Pamiatkového úradu SR ako aj investora o stiahnutí zámeru.

Ďakujeme vám za podporu.

Petičný výbor

Téma multimodálneho prekladiska začína znovu ožívať

2021-10-31 19:42:41

Téma multimodálneho prekladiska začína znovu ožívať a firma sa stále snaží svoj zámer presadiť.

Pamiatkový úrad SR momentálne vedie správne konanie vo veci vyhlásenia ochranného pásma pamiatkovej zóny Kopčany a národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľ s areálom v Holíči. V zákonom stanovenej lehote však nemohol rozhodnúť. Firma MLC chce byť účastníkom konania a tak do 19.11.2021 budeme čakať na výsledok v tejto veci.

Mysleli sme si, že účastníkom konania môže byť len majiteľ pozemku a dotknuté obce,  zrejme sme sa zmýlili.... S napätím teda budeme očakávať rozhodnutie, ktoré by mohlo byť zásadné pre ďalší rozvoj lokality.

Zároveň sme sa dozvedeli o stretnutí ministra hospodárstva s predstaviteľmi investora.

Pánovi ministrovi sme teda odoslali aj naše podklady a stanovisko.  Reagoval promptne, ale stručne a mali by mu slúžiť na oboznámenie so situáciou pred ďalším stretnutím s investorom a predstaviteľmi mesta, ktoré by malo byť priamo v Holíči.

Nám len zostáva dúfať, že si pán minister prečíta nielen naše stanovisko, ale i stanoviská štátnych úradov, že si zistí výsledky procesu EIA. Že vie o tom, že ČR požaduje cezhraničné posúdenie vplyvu na životné prostredie.

No a tiež, že bude chcieť vypočuť i nás - verejnosť. Vyvíjame teraz snahu stretnúť sa s ním v Holíči a budeme vás o ďalšom dianí v krátkom čase informovať.

Mgr. Ivona Bolebruchová

Petičná akcia proti zámeru výstavby MLC Holíč – prosba o doplnenie údajov (adresy)

2021-03-05 12:47:12

Dobrý deň,

v stredu 3. marca sme rozbehli petíciu proti výstavbe Multimodálneho logistického centra v Holíči.

Za prvé (necelé) dva dni sa nám podarilo zozbierať pomocou online verzie 2000 podpisov, za čo všetkým zúčastneným úprimne ďakujeme.

Priznáme sa, že vytváranie našej petície neobišli problémy, ktorých výsledkom bolo, že v prvých hodinách od spustenia petície sme podpisy zbierali bez adresy bydliska.

Ak ste zadali adresu bez čísla domu (v stredu večer a vo štvrtok to nebolo vyžadované), Váš internetový podpis je preto, žiaľ, bez ďalšej akcie neplatný. Pokiaľ ste adresu zadali, Váš podpis je v poriadku a má plnú váhu v ďalšom konaní.

Za problém sa hlboko ospravedlňujeme. No dobrá správa je, že zachrániť Váš podpis stojí len niekoľko klikov.

Dovoľujeme si Vám navrhnúť jednoduchú možnosť, ktorou viete zachrániť svoj podpis pred prepadnutím.

1. Kliknite na link

Ak nie ste automaticky prihlásený - prihláste sa pod Vaším účtom, s ktorým ste podpísali internetovú petíciu.

• Pokiaľ používate PC, nájdete možnosť prihlásiť sa v hornej lište
  • Pokiaľ používate mobilné zariadenie, v hornej časti nájdete ikonku s tromi čiarami, po kliknutí na ňu sa zobrazí menu s možnosťu prihlásenia.

2. Vo verzii pre PC nájdete v pravej časti tri farebné ikonky, prostredníctvom modrej ikonky ceruzky môžete editovať svôj podpis a pridať presnú adresu.

Vo verzii pre mobilné zariadenia - Android, iOS, nájdete tieto ikonky v spodnej časti petície.

3. Uložiť zmeny - a je to! :-)

Potrebuje pomoc? Radi Vám poradíme!

Návod nájdete aj na tejto adrese: http://kopcianska-lipka.sk/peticna-akcia-proti-zameru-vystavby-mlc-holic-prosba-o-doplnenie-udajov/

Ak si aj tak neviete rady alebo potrebujete pomoc, kontaktuje nás prosím na email: info@kopcianska-lipka.sk.

Ďakujeme za spoluprácu a o úspechu petície Vás budeme pravidelne informovať.

Pekný zvyšok dňa praje
Petičný výbor

Mgr. Ivona Bolebruchová

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.