Celkové zrušenie maturitnej skúšky

Kontaktujte autora petície

Úspech!!!

2020-04-23 11:24:08

Neznámy užívateľ

Zopár informácií

2020-04-20 18:39:30

Milí priatelia, maturanti, denné nám posielate množstvo správ s otázkami, tak sme sa rozhodli Vám sem hodiť nejaké info.

1. Pýtate sa koľko treba podpisov aby sa maturity zrušili. Odpoveď je nasledovná: Nie je to tak že dosiahneme nejaký počet podpisov a máme vyhraté, to vôbec, je potrebné napísať otvorený list a poslať ho kompetentným - hotovo (prikladáme v prílohe).

2. Ďalej sa pýtate či si myslíme že to výjde. Nevieme. Záleží od kompetentných či vezmú do úvahy názor ľudu. Zatiaľ od nich nemáme absolútne žiadnu odozvu. O pár dní by mal vyjsť článok v Novom Čase, ak bude schválený, tak potom sa snáď aspoň kompetentný vyjadria. Edit: Glob o nás tiež napísal článok: https://glob.zoznam.sk/maturanti-aj-nadalej-bojuju-za-zrusenie-skusky-dospelosti-ich-otvoreny-list-rezort-skolstva-odignoroval/

3. Budete nás informovať? Samozrejme. Prostredníctvom týchto oznamov.

Snáď ste našli odpoveď na Vašu otázku, v prípade ďalších nás nevahajte kontaktovať či už tu alebo na maturantisr@gmail.com

Tak, drahí priatelia, neostáva nám nič iné ako veriť že budeme vypočutí. Nezabudajte, My všetci sme maturantisr@gmail.com

 

 

 

Príloha:

Vážený pán premiér SR, vážený pán minister školstva SR, vážení členovia krízového štábu SR,
Myslíme si, že týmito slovami budeme hovoriť za väčšinu maturantov v akademickom roku 2019/2020.
Pred pár dňami bolo oficiálne umožnené vykonávanie skúšok, ktoré sú dole napísané. Ďakujeme, že nám umožňujete úspešne ukončiť naše štúdium, vážime si to, avšak podľa nášho názoru to nie je vhodné, žiaci aj učitelia by mali podľa tohto nariadenia mať na sebe počas celého dňa počas skúšania rúško, počuli ste o tom, ako žiaci (ne)zvládajú maturitné skúšky? Ako im je zle a sú nervózni až do takého štádia, že pomaly odpadávajú? Mali ste na sebe rúško aspoň dve hodiny bez toho, aby ste s ním nepohli a nedali ho aspoň na chvíľu dole? Viete ako sa cez neho veľmi príjemne dýcha, najmä v teplotách, ktoré budú dosť pravdepodobné už v tých dňoch skúšania? Dobre, však sme predsa mladí, nejako to zvládneme, presuňme sa k ďalšiemu bodu.
Osoba, ktorej sa namerá zvýšená teplota pred skúškou alebo bude mať akýkoľvek príznak Covid-19 bude vylúčená.
V praxi to teda znamená a aj to tak chápeme, že náhodou naša teplota nebude vhodná alebo nás reálne bude škriabať hrdlo a budeme mať potrebu si odkašliavať, taktiež ľudia, ktorí budú nervozitu znášať ťažšie a budú mať sťažené dýchanie – budú vylúčení zo skúšky pretože mali príznaky Covid-19 a 4 alebo v niektorých prípadoch 5 rokov štúdia budú kvôli tomuto nezmyselnému rozhodnutiu zbytočné? Áno, máme opravné možnosti, avšak aj keby situácia už nebola taká kritická, stále tam bude rovnaké riziko, že sa to stane znova, alebo niektorí maturanti budú mať zmarené alebo minimálne posunuté plány začať pracovať a postaviť sa na vlastné nohy.
Ďalej podľa tohto nariadenia, po celý čas skúšok konzumácia nápojov a jedál bude zakázaná. K tomu snáď ani nemusíme nič písať, každý racionálne zvažujúci človek si domyslí čo to znamená.
Avšak predsa, ak bude nejakých 28 stupňov, čo je reálne možné, a my sa nebudeme môcť napiť vody, že budeme dýchať hnusný vzduch v rúšku, že sa budeme potrebovať sústrediť na svoju odpoveď a pri tom budeme pociťovať pocit smädu, nevieme ako to zvládneme. Koľko vody ste vypili vy, pri vašej maturitnej skúške? Nepotrebovali ste ju?
Sedíme niekoľko týždňov, čoskoro mesiacov doma kvôli tomu, aby sme potom riskovali nakazenie? Účelom týchto opatrení je zabránenie eventuálneho prenosu tejto infekcie medzi pedagógmi a študentmi a dnes tu máme toto. Taktiež chceme poukázať na to, koľko žiakov nebýva v meste, kde sa škola nachádza. Ak sa nad tým zamyslíme, tri dni musíme ísť do školy a naspäť nejakou dopravou, autobus, vlak,... Čo ak budú tieto spoje plné ľudí. Máme ísť bez akýchkoľvek iných myšlienok maturovať? Nerozmýšľať nad tým, že ohrozíme seba, učiteľov, ich rodiny, naše rodiny?
Je to celé v celku rozporuplné, pár dní dozadu sme boli kontrolovaní PZ SR pri prechádzaní okresmi a riskovali sme pokutu, pretože bolo zakázané prechádzať mimo výnimok. A v týchto dňoch rozhodujete o tom, aby žiaci boli nútení cez tie okresy cestovať.
Preto nám ako vhodným riešením pripadá vystaviť maturitné vysvedčenia podľa priemerov známok na vysvedčení z posledných 3 rokov.
Vážený páni Branislav Gröhling, Igor Matovič, vážení členovia krízového štábu SR a mnoho ďalších, Vy máte v rukách to ako a či vôbec plynulo zabezpečíte ukončenie stredoškolského štúdia viac ako 50 000 maturantom bez zbytočných komplikácii ktoré boli spomenuté vyššie, ktorí by sa v opačnom prípade mohli stretnúť s výraznými problémami spojenými so začiatkom ich následného štúdia, čo by mohlo negatívne ovplyvniť ich plány a ambície do budúcnosti. My sme mali v rukách rozumné rozhodnutie pri voľbách. Vy máte v rukách toto. Skúste neohroziť ľudí, ktorí roky odovzdávajú množstvo skúseností a vedomostí mladším. Veľké množstvo z nich sú možno vekom tesne pred ohrozenou skupinou.
Taktiež v prílohe prikladáme podpisy z petície, ktorú podpísalo pár tisíc maturantov, pri ktorej každým dňom pribúdajú stovky ďalších podpisov, a sú za to aby maturitné vysvedčenia boli vystavené podľa priemerov známok na vysvedčení z posledných 3 rokov.
V mene všetkých maturantov – priaznivcov ďakujeme.


Neznámy užívateľ

Míľnik

2020-04-18 17:30:48

   Dosiahli sme 10,000 podpisov! Sme vďační každému kto sa podpísal! Ďakujeme!

S pozdravom, maturantisr@gmail.com


Neznámy užívateľ



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.