Fašisti ani komunisti nepatria do vedenia žiadnych výborov. Výzva členom a členkám Národnej rady SR na zvolenie kvalitných a relevantných ľudí do vedenia parlamentných výborov

Kontaktujte autora petície

Ľudskoprávny výbor je opäť "v hre".

2020-11-10 08:16:54

Extrémistická ĽSNS získala výbor vďaka tomu, že Smer stratil svoje pozície v Národnej rade. Smer súhlasil, a rozhodol sa kotlebovcom prenechať práve ľudskoprávny výbor. Formálne odovzdanie nemusela odsúhlasiť koalícia. Jej hlasy však ĽSNS potrebuje pri dosadení svojho človeka do funkcie predsedu. A tu extrémisti narazili. Minulý týždeň navrhli do vedenia výboru neznámeho poslaneckého nováčika Eduarda Kočiša, ktorý vo výbore vystriedal Milana Mazureka odsúdeného za rasizmus.

Koalícia však touto výmenou medzi ĽSNS a Smerom nie je nadšená a na zvolenie Kočiša neposkytla svoje hlasy.

Zaujímavosťou je, že kancelária predsedu tohto výboru bola v minulosti kanceláriou prezidenta Václava Havla, ktorú mal zriadenú na Slovensku.

Druhá správa z rokovania

2020-03-20 17:28:40

Predsedom výboru na kontrolu činnosti NBÚ bude člen ĽSNS Martin Beluský. Získal 75 zo 135 platných hlasov. Marian Kotleba NEBUDE viesť kontrolný výbor pre činnosť Vojenského spravodajstva.

Prvá správa z rokovania

2020-03-20 16:23:33

Ľuboša Blahu nezvolili za predsedu ľudskoprávneho výboru Národnej rady. Na Facebooku o tom informoval poslanec OĽaNO Michal Šipoš.

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.