„Petícia“ proti výstavbe v lokalite oproti bývalému kameňolomu Poprad-Kvetnica.

Kontaktujte autora petície

Občianska iniciatíva za udržiteľný rozvoj územia Poprad-Kvetnica

2019-11-21 16:44:57

Dobrý deň,

Za "iniciatívu Malý kameňolom" sa chcem osobne poďakovať všetkým signatárom petície, ktorí prejavili jednohlasnú účasť v správnom konaní ÚPN PP 82/2019 o povolení obytnej zástavby v rekreačnej oblasti Poprad-Kvetnica.

Ďakujeme,

že ste v rozhodujúcej chvíli bdeli a nielen prispeli, ale predovšetkým UMOŽNILI OTVORIŤ VEREJNÚ DISKUSIU o potrebe vyššej transparentnosti povoľovacích procesov, ktorá je podmienkou efektívnej komunikácie občanov a inštitúcií.

Ku výsledku petičnej akcie a predloženej pripomienky je zatiaľ možné povedať iba toľko, že mesto Poprad, ktoré 11.10.2019 obdržalo naše spoločné vyjadrenie proti navrhovanej suburbanizácii rekreačnej oblasti Kvetnica, má zo zákona 90 dní na vybavenie tejto petície a ďalších 30 dní na vybavenie pripomienok. On-line petícia na stránkach peticie.com je stále aktívna a to až do doby odvolania návrhu ÚPN PP 82/2019 v lokalite č.1 a č. 2. zastupiteľmi mesta Poprad. 

Nie sme zďaleka jediní, ktorí sa rozhodli pripomienkovať dlhodobý úpadok liečebného a rekreačného významu Kvetnice. Bohatá historia občianskeho odporu od r. 2008, ktorý vyvolala snaha mesta o presadenie zmien, ku ktorým sa jeho úrad dopracoval nezávisle na názore obyvateľov a odbornej verejnosti - naznačuje, že pozemkové úpravyrozvojové aktivity prebiehajúce na celom území Popradu sú skutočne "citlivou témou", ktorá si zasluhuje zvláštnu pozornosť.

Našu pozornosť sme sa v rámci iniciatívy rozhodli venovať otázkam životného prostredia a nástrojom zapojovania verejnosti do rozhodovania o budúcnosti Kvetnice, kvoli čomu sme 19.11.2019 spustili facebookové stránky. Tie majú slúžiť ako občianska platforma a komunikačný kanál medzi obyvateľmi, ktorí by chceli podporiť prírode-blízke využívanie tohto územia. 

Cez rieku, ktorú nedokážeme sami prebrodiť, vedie jediný most...

Je to most "spolupráce", ktorá hľadá zdroj svojej inšpirácie v rozmanitosti pohľadov a v úcte k životu.

 Prosíme občanov, v ktorých rezonuje myšlienka spolupráce zasvatenej zveľaďovaniu prírodného a kultúrneho bohatstva Popradu, aby sa pridali k nám. 

Do činnosti iniciatívy sa je v súčasnej dobe možné zapojiť viacerými sposobmi. Bližšie informácie nájdete na stránkach : https://www.facebook.com/Iniciativa-Maly-kamenolom-108159003974311/ . 

Komunikujeme aj prostredníctvom mailovej adresy :

iniciativalom@gmail.com

 

Pohodové a tvorivé dni praje,

Zuzana Tökölyová

 75650515_117661936357351_6228818785365655552_o.jpg

 


BA Zuzana Tokolyová



Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

  • Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...