Zabráňme výrubu lesa na Devínskej Kobyle

Kontaktujte autora petície

Odovzdanie petície

2019-02-14 14:07:36
Dobrý deň milí priatelia prírody,

ešte raz Vám ďakujem za podporu petície  "Zabráňme výrubu lesa na Devínskej Kobyle". Informujem Vás, že dnes, 14. 2. 2019, za záujmu verejnoprávnych médií odovzdali zástupcovia petičného výboru petíciu na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Bolo odovzdaných 5 611 podpisov podporujúcich túto petíciu, z toho bolo 5 015 elektronických podpisov a 597 fyzických podpisov. Za ministerstvo sa na akte odovzdania petície zúčastnil Ing. Michal Feik, ktorý zároveň informoval prítomných o ústretovosti ministerstva k požiadavkám verejnosti.

O odovzdaní petície budem informovať predstaviteľov samosprávnych orgánov Bratislavy a Bratislavského kraja a zástupcov ochranárskych združení, ktorí vyzvali kompetentné orgány na spoločné riešenie problematiky bratislavských lesov

a pevne verím, že aj vaše podpisy prinútia ministerstvo pôdohospodárstva vzdať sa plánov na hospodárske využitie bratislavských lesov a tieto lesy zostanú zachované hlavne na rekreačné účely.

V prípade, že by rokovania s ministerstvom pôdohospodárstva stroskotali a na Devínsku Kobylu by opäť nastúpili ťažobné mechanizmy, budem Vás o ďalších krokoch informovať.

S pozdravom

Ján Žatko

Ján Žatko, Janšákova 41, 841 07 Bratislava

Petícia "Zabráňme výrubu lesa na Devínskej Kobyle"

2019-01-26 07:32:12

Dobrý deň vážený pán/pani,

ďakujem Vám za podporu petície "Zabráňme výrubu lesa na Devínskej Kobyle", ktorú ste podpísali. Do dnešného dňa ju podporilo viac ako 4 500 ľudí. Aj takáto masívna podpora verejnosti zabránila štátnemu podniku Lesy SR zrealizovať svoj zámer masívneho výrubu stromov na Devínskej Kobyle, hoci vážne snahy o zrealizovanie tohto zámeru boli. Napísal som k tomu nasledujúci blog:

V tomto týždni sa do úsilia za záchranu bratislavských lesov veľmi intenzívne zapojili aj nový primátor Bratislavy Matúš Vallo a noví starostovia bratislavských mestských častí.

Verím že spoločné úsilie samosprávy, aktivistov ale aj obyčajných ľudí prispeje k tomu, že sa pôvodný zámer štátnych lesníkov podarí zvrátiť.

V najbližších týždňoch plánujem petíciu odovzdať na minister pôdohospodárstva. Preto Vás prosím o pomoc. Ak viete o známych, ktorí majú záujem o ochranu prírody a petíciu ešte nepodpísali, oslovte ich prosím. Čím viac podpisov bude, tým väčšiu bude mať petícia váhu.

Petíciu je možné podpísať tu:

Ešte raz Vám ďakujem za spoluprácu,

Ján Žatko

Ján Žatko, Janšákova 41, 841 07 Bratislava

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.