Nebuďme psími rasistami

Quoted post

ici

#6 aaaaa

2012-09-21 11:49

Ak budú dávať malým psom nahubky ktorí sú pustení začnem aj ja dávať mojej na vodítku! Ale hlavná vec je že nikto nekontroluje malé plemená ked sú pustené na miestach kde neni volny pohyb psa dovolený!!! Pokial viem to nariadenie je platné pre všetky plemená

Replies

kyrinka

#42 Re: aaaaa

2012-09-21 14:28:23

súhlasím s tebou, stalo sa viac krát, že na moju fenku pibullku zautočil dotieravý bastard. a ved sa nič nestalo, len bola dokusana na labke. a majitel? že držte si svojho psa dalej od môjho. fenka na vodítku, a jeho bastardík navolno. načo sa mam rozčulovať.

 

bbbbb

#49 Re: aaaaa

2012-09-21 15:01:16

#6: ici - aaaaa

ono by bolo fajn ak by sa nedelili psy na male a velke plemena, na nebojove, je to raz pes a rovnako vie pokusat aj maly. konecne by mali byt ludia pravne postihnuti za to co ich pes sposobi. Je jednoduche zatvorit oci a neriesit majitela je jednoduchsie odstranit psa...

No a mimochodom, nedavno som ja isla s dvoma psikmi na voditku tzv. male plemeno a tyrana, najdena fenka asi japonsky spic. Dobehol ku nam pes nazvany ako bojove plemeno, milujem tieto spy a fascinuju ma vzdy ak mozem rada takeho pomojkam, pohladim. No tento volne pobehujuci pes dobehol ku fenkam so vstycenym chvostom, napnutym svalstvom uprenym pohladom, napnutym telom. Nastastie moja fanka je mierumilovna a priatelska druha sa sprava priatelsky ku vsetkym psom nic nespravili preto aby vznikol konflikt a konecne majitel dosiel. Nez majitel zistil kde vlastne psa ma ja som pokojne stala a fenky sa snim ovoniavali ale co ak ... majitel by vo chvili konfliktu nestihol nic spravit a ja by som nemala dost ruk a sil aby som nieco spravila.

Nejde o male a velke plemena, ani o bojove ide hlavne o ludi... naposledy som dostala otazku mam chodit so spom na cvicak? ( je to oriesok ) ano treba nie kvoli psovi to sa nauci ale kvoli sebe aby ty clovek si vedel ako sa mas ku psovi spravat.

kuko

#128 Re: aaaaa

2012-09-22 12:43:30

#6: ici - aaaaa

A čo malé čivavy, ktoré poslúchajú na slovo a sú kľudné, ani neštekajú? Aj tie majú absolvovať výcvik pre nebezpečnéých psov?

bulhar

#267 Re: aaaaa

2012-09-25 17:37:15

#6: ici - aaaaa

no to mate prvdu ja mam argentinku dogu a stale donho vyskakuje nejaka civava alebo neco take podobne,ja ho musim skrtit aby mu neublizil,on moj ho nepohrize ale sa chce len hrat ale by ho zaslapnul packami tak ja si svoj pes skrtim a civava si beha volno a nanho steka je to o nicom  .,ked na voditko tak musia vsetki ne len urcite plemena

estix

#274 Re: aaaaa

2012-09-25 17:58:56

#6: ici - aaaaa

mna ide slak trafit, ked chcu odomna aby som nasadil psovi nahubok a dal ho na voditko. Nerobim ani jedno. Paradoxne, cim viac zakazov, tym viac su ti psy a majitelia nervozni. Co ma ten pes z toho, ked je obmedzovany voditkom a nahubkom? Ako sa ma vybehat? Este aj viest psa na bicykli je zakazane, to ja aj ked s tym psom budem chodit na voditku cely den, tak ten pes sa nevybeha, akurat ja budem dodzubany jak ciganske hracky.

Toto by si mali uvedomit zastancovia nahubkov a voditok

francies

#292 Re: aaaaa

2012-09-25 20:27:14

#6: ici - aaaaa

tak toto vytaca aj mna!!! a brutalne ma to vytaca. hlavne ze vsetci maju sproste reci: vas pes nasho chce napadnut! hlavna vec ze moj pes sa na tu malu blbost ani nepozrie a navyse sa mu prermanentne zakusnu do hrude alebo do krku a ked poviem majitelovi nech si ho laskavu da na voditko tak mi povie ze vsak oni sa len hraju a ked mu poviem ze ci to moze spravit aj moj tak nie lebo co ked sa mu nieco stane? a ked krpaty yorkshire kusol mojho psa a nechcel ho pustit tak som ho musela odtrhnut a moj to mal na 2tyzdne liecenia tak to bolo v poriadku!!

to su take male k...y v......e!...

Katka

#479 Re: aaaaa

2012-09-27 15:43:19

#6: ici - aaaaa

suhlasim, tiež mame maleho jorkšira a už nie raz som ho musela braniť pred malymi agresivnymi plemenani,ktoré majitelia nechaju aj po pešej zone pobiehať len tak. podľa mna je blbosť trestať psov za chyby majiteľa. skôr treba sprísniť a postihovať majiteľov, povinny výcvik majiteľ aj pes. lebo ako si psa vycvičite,taky bude. mňa včera pitbul olizoval,a nič sa nestalo

kika

#514 Re: aaaaa

2012-09-28 12:45:08

#6: ici - aaaaa

ako môžeš porovnávať malého psa - čivavu napr. s pitbulom! Pes môže byť použitý ako zbraň - velký pes - nie čivava!!!!! a na každú zbraň musí byť zbrojný pas! Na sídlisku, kde bývam roztrhali pitbuly už minimálne 20 malých psov. Od čivav po pudle. Nejedná sa o pár jedincov !!! Pár jedincov je v poriadku!