Zastavme výstavbu spaľovne odpadu v Hontianskych Tesároch, okr. Krupina

My,občania obce Hontianske  Tesáre a okolia Vás žiadame o zastavenie pohovorov a plánov na postavenie spaľovne odpadu na území našej obce a blízkeho okolia do 100  km. Naša lokalita je čistá bez splodín a chemických odpadov a chceme to tak udržať aj naďalej pre našich potomkov. Nechceme zaťažovať ovzdušie, prírodu, ľudí ani zvieratá zbytočnými zdraviu škodlivými splodinami a popolčekom.

Hont je územie s vidieckym charakterom, s pomerne nízkou hustotou osídlenia. Na spaľovňu je treba veľmi veľa odpadu až 100.000 ton/rok, aby bola ekonomicky vyťažená a toľko odpadu my tu nevyprodukujeme. Musel by sa dovážať a to by bolo zas väčšie zaťaženie ovzdušia aj zeme.

Ing. Eva Nemsilová    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Ing. Eva Nemsilová na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.