Petícia za zastavenie podávania elektrokonvulzívnej terapie na území Slovenskej republiky v záujme ochrany zdravia

My, podpísaní pod túto petíciu, vyjadrujeme nesúhlas s poškodzovaním ľudského zdravia aplikovaním elektrokonvulzívnej terapie /ďalej len „ECT“/, ľudovo nazývanej elektrošoky, resp. elektrošoková terapia a s tým súvisiacou stratou na životoch. Okrem iného aj v niektorých krajinách Európskej únie je táto terapia zakázaná /Slovinsko, Luxembursko, častiach Švajčiarska, Talianska/, alebo je silne obmedzovaná zo strany štátu.

Taktiež svojim podpisom žiadame príslušné orgány, aby v záujme ochrany zdravia, iniciovalo zmenu súčasnej legislatívy tak, aby podávanie ECT bolo na území Slovenskej republiky zakázané.

Svoj podpis  dávam slobodne a bez nátlaku.

Občianska komisia za ľudské práva Slovensko    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Občianska komisia za ľudské práva Slovensko na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.