Zachovanie linky RegioJet Bratislava - Košice s požiadavkou RGJ

16463795_1848732848474657_3640059245900887383_o.jpg
15975303_10154429836141429_7082534042038672944_o.jpgVážené  Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky.  Sme za zachovanie linky RegioJet Bratislava - Košice   pretože s touto spoločnosťou  chceme i naďalej cestovať. A preto  zvážte prosím férové požiadavky RegioJetu.

Aby - viac ako polovica cestujúcich, najmä študenti a žiaci, mali taktiež umožnené do RegioJetu BA - KE  vlakov cestovať  zadarmo ako je i preferované pre ZSSK

- nastala  zmena systému úhrady cestovného zadarmo tak, aby aj komerčné vlaky RGJ  mali možnosť osloviť cestujúcich zadarmo.

- a štát komerčným dopravcom preplácal minimalne  polovicu z toho, čo uhradí na kompenzáciu cestovného zadarmo v dotovaných rýchlikoch.

Štát by vďaka tomu ušetril až polovicu nákladov, ktoré v súčasnosti prepláca za cestovné zadarmo a študenti a ďalšie sociálne skupiny by mohli využívať bezplatné cestovné vo všetkých vlakoch bez rozdielu. Tento krok by okrem úspory na strane štátu znamenal aj prínos pre ekonomiku ZSSK a jej opätovne zavedené IC vlaky. RegioJet je určite pripravený o takomto variante ďalšieho postupu rokovať, čo deklaroval aj smerom k Ministerstvu dopravy. V takomto prípade by RegioJet zmenil svoje rozhodnutie a linku Bratislava – Košice by nerušil, resp. by ju opätovne zaviedol," píše sa ďalej v stanovisku Regiojetu.

>>>>>   Peticiu podpísalo  cez 2050  cestujúcich  ktorý  by radi   videli Regiojet  medzi Košicami a Bratislavou už  v lete 2018.  Predpokladajme, že Regiojet  sa v roku 2018 vráti ,  veď  snahou je zlepšovať úroveň cestovania za primeranú cenu.

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/regiojet-chce-statu-usetrit-miliony-eur-jancura-dal-slovakom-zavaznu-ponuku.html?utm_source=fbINTERN&utm_medium=p1d&utm_campaign=fanpageP1d    ...

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená na našej stránke. Všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári, však uvidí autor petície.

Dostanete e-mail s odkazom na potvrdenie vášho podpisu. Skontrolujte si doručené správy (aj priečinok so spamom).