Petícia proti zahusťovaniu v mestskej časti BA - Ružinov

My dolupodpísaní občania, týmto žiadame, aby mestská časť Bratislava – Ružinov zabezpečila obstaranie územných plánov zón všetkých sídlisk Ružinova pre zabezpečenie regulácie funkcií v území, v nadväznosti na celomestské územnoplánovacie regulatívy za účelom obmedzenia výstavby a  zachovania existujúcej zelene na všetkých sídliskách v  mestskej časti Bratislava – Ružinov a  v  súvislosti s  ich spracovaním, aby mestská časť Bratislava - Ružinov bezodkladne podala návrhy na začatie konaní o  vydanie rozhodnutí o  stavebných uzáverách, ktorými sa dočasne (doschválenia územných plánov zón, až na obdobie 5 rokov) obmedzí stavebná činnosť (výstavba nových viacpodlažných bytových a nebytových polyfunkčných a administratívnych budov) na území všetkých sídlisk Ružinova.

V prípade, ak túto petíciu podporí 20% všetkých oprávnených voličov v mestskej časti Bratislava – Ružinov alebo aspoň 5.000 zo všetkých oprávnených voličov v mestskej časti Bratislava – Ružinov, žiadame zastupiteľstvo mestskej časti Bratislavy - Ružinov v zmysle ust. § 9 zákona č. 377/1990 Zb. o hlavnom meste Slovenskej republiky Bratislave v znení neskorších predpisov, v spojení s ust. §11a zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, a zákonom č. 85/1990 Zb. o petičnom práve v znení neskorších predpisov, aby vyhlásilo miestne referendum v ktorom obyvatelia mestskej časti Bratislava - Ružinov budú môcť vyjadriť svoj súhlas/nesúhlas s otázkou:

„Súhlasíte s tým, aby mestská časť Bratislava – Ružinov zabezpečila obstaranie územných plánov zón sídlisk Ružinova, a v súvislosti s ich spracovaním, aby mestská časť Bratislava – Ružinov bezodkladne podala návrhy na začatie konaní o vydanie rozhodnutí o stavebných uzáverách, ktorými sa dočasne (do schválenia územných plánov, až na obdobie 5 rokov) obmedzí stavebná činnosť (výstavba nových viacpodlažných bytových a nebytových polyfunkčných a administratívnych budov) na území všetkých sídlisk Ružinova?“

Mgr. Ján Buocik, Nevädzová 17211/6E, Bratislava    Kontaktujte autora petície