Petícia za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore

Quoted post

Dušan

#212 Aj televízia

2012-11-18 17:18

Som vážne znepokojený stavom, ku ktorému naša spoločnosť dospela. Sám som sa pokúšal začať podobnú iniciatívu, nenašiel som však pre ňu správny model. Preto túto iniciatívu maximálne podporujem.
Rozšíril by som ju o vážny protest proti vulgarizmom a nemiestnej sexualizácii v televíznej tvorbe.
Ing.arch.Dušan Čupka, Banská Bystrica

Replies

Marek

#213 Aj televízia (aj internet)

2012-11-22 14:39:33

#212: Dušan - Aj televízia

Zákon by mal okrem tlače a samozrejme aj televízneho vysielania svojím vplyvom pokryť aj samotný internet čiže stránky ktoré nevhodným spôsobom zobrazujú a prezentujú ľudské telo či sexualitu a to hlavne kôli deťom a mládeži. O vulgarizmoch a rôznych ďaľších prejavoch úpadku ľudskej slušnosti, morálky (čiže ľudskosti) či súdnosti sa dúfam nemusím rozpisovať. Beriem to ako samozrejmosť, že niečo také do masmédií jednoducho nepatrí - tým nemyslím správy, ale rôzne zbytočné TV relácie, články v novinách a časopisoch a kopec do očí bijúceho balastu na internete.

O technických spôsoboch ako dosiahnuť taký stav veci, aby sa celé toto choré mediálne prostredie očistilo od špiny, ktorú samo prezentuje nebudem polemizovať, pretože je očividné, že "kde sa chce tam sa dá" a to spätne poukazuje na stav aký tu v dnešných masmédiách a spoločnosti panuje.

Čo sa týka nahoty, erotiky, pornografie atď na internete, nemusíme vôbec nič zakazovať, ale ak niekto toto morálne bahno tak veľmi chce nech si za to jednoducho zaplatí napr. ako za TV programy s takýmto obsahom, alebo za nosiče iného druhu, aby sa terajší a potenciálny budúci "konzumenti" necítili úplne ukrivdený.

Držím palce tejto iniciatíve, a pretože mám pocit že stále o nej vie veľmi málo ľudí, treba do toho zapojiť aj vašich blízkych a známych, aby sa rozprúdila široká verejná diskusia.