Proti zrušeniu ZŠ Veternicova 20.

Quoted post


Hosť

#15

2016-01-28 08:51

ZŠ Veternicova má dlhodobo problém s financiami. Problém  rieši  MČ s riaditeľkou už skoro rok, riaditeľka nekonala ( neplnila písomne zadané úlohy zo strany MČ) a ani neinformovala rodičov o probléme. Rada školy, jediný orgán ktorý môhol a môže konať vo veci odvolania slabého manažéra - riaditeľky nekonal a nekoná. Nábor prvákov bol podcenený, racionalizačné opatrenia sú slabé, iba na papieri.  MČ možno nemá inú možnosť ako sa ozdraviť finančnú situáciu školy.  Zo strany riaditeľky a Rady školy neboli predložené iné funkčné racionalizačné opatrenia.

Replies

M

#20 Re:

2016-01-28 13:17:28

#15: -  

 Pri všetkej úcte:

dlhodobo = od júna 2015 ....?

neplnila písomné úlohy zo strany MČ = zaslala stanovisko, predlozila potrebnú dokumentáciu, ktorú kontrolórka nestihla spracovať a vydať o nej správu ....?

nábor prvákov nebol podcenený, minuloročné zápisy kolidovali s referendom, kvôli tomu pani starostka zmenila termín zápisu aj na školách, na ktorých referendum neprebiehalo... ?

slabý manažér školy = pozrite si percentuálne, koľko krát MČ pomohla Veternicovej a koľko krát iným školám, zistíte, že: Veternicová si vykonávala opravy svojpomocne, bez finančného prílevu peňazí, pracne si zháňali sponzorov a ako jediná škola mala v roku 2014 vyrovnaný rozpočet!!!

tak o čom to prosím Vás hovoríte!!!

markul

#63 Re:

2016-02-05 12:12:29

#15: -  

 Ak aj nešlo všetko v predchádzajúcom období ideálne, dnes sa situácia zmenila. Vzniklo občianske združenie a spolu s rodičmi vypracovali jasný plán zabezpečenia prosperity tejto školy. Ak doteraz nejaký pochybný dôvod na zrušenie existoval, dnes je skoro isté, že perspektíva by mala byť stúpajúca, ak sa hlasovaním proti tejto škole, nezoberú poslanci rodičom nadšenie a energiu.