Zotrvanie Pamätníka ľudovej architektúry na Furči - výzva vedeniu mesta Košice a mestkej časti

Quoted post


Hosť

#24

2015-08-26 09:11

aj ked sa to zdá byť čudné,čo a kde to postavili,no mali by sme si uvedomiť,ako nám pred očami mizne niečo,možno nie po finančnej stránke,mizne.Toľko historických budov,čaro krásnych zákutí našich miest ustupuje niečomu modernému,resp.tím,čo majú dostatok peňazí na kúpu ľudí,ktorí odsúhlasia to čo chcú.V Košiciach napr.Aupark.Nie každý rodič má možnosť a ani sa mu nechce,aj to je žiaľ pravda,zobrať svoje dieťa a ísť s ním na vidiek,aby videlo,ako sa žilo.Takéto veci treba zachrániť.Možno,by stálo za otázku,či to nezložiť,alebo nespraviť niečo také aj na zemi a zariadiť z dnuka pôvodnom štýle.

Replies


Hosť

#25 Re:

2015-08-26 09:23:57

#24: -  

Dobre ráno stará mama...

Počuli ste už slovo "skanzen"? Na východnom Slovensku je ich dosť. Môžete tam nájsť viac stavieb, ako návštevníkov :-( Tak netreba rozprávať, ale chodiť a pozerať. Problem nie je v tom, že nemáme, ale že nie je záujem ich navštevoveť.

Aj priamo v Košiciach sa dajú vidieť drevené stavby. Viete vôbec kde? Určite sú tam na dôstojnejšom mieste ako tie stodoly na streche paneláka. Vedľa dreveného kostolíka na NMM je miesto aj pre ne. Určite dôstojnejšie a aj pre turistov prístupnejšie ako to terajšie. Ale to už by nebola prezentácia a profit pána "umelca".