Zrušenie testov na Maturity 2015 zo SJL

Quoted post

Ophellia

#132

2015-03-18 14:18

Ked ste tu vsetci taki mudri az vam ten rozum cez usi vyteka, tak mi odpovedzte na jednoduchu otazku:

 

CO ROBI MATEMATICKY PRIKLAD NA MATURITE ZO SLOVENSKEHO JAZYKA?

 

a bonusova otazka pre buducich geniov:

Vymenujte 10 veci, (okrem gramatiky - pisanie y/i atd) ktore ste sa naucili za 4 roky SJL a budete ich vyuzivat (nedajboze casto) vo vasom kazdodennom zivote. Som zvedavy, ci niekto napise jednu..

Replies


Hosť

#134 Re:

2015-03-18 14:31:26

#132: Ophellia -  

 mi povec že to si nevedel však ked sa nato pozreš logicky tak to bolo lachke ako by nam dali bod zadarmo len to mi povec že si to nevedel

Patrik

#136 Re:

2015-03-18 15:34:06

#132: Ophellia -  

 Keby si sa mala ucit len co v zivote vyuzijes tak chod do lesa strielat srnky lukom. My civilizovany ludia vieme ako dolezity je aj vseobecny rozhlad 

Slečna

#177 Re:

2015-03-19 21:58:55

#132: Ophellia -  

 Nebol to matematický príklad. Nič netreba zrátať ani odčítať. Len si poriadne prečítať, čo tam je. Čítanie s porozumením je predmetom každého jazyka a každého psychologického testu spôsobilosti. Ak nevieš, koľko máš zaplatiť v ZOO, dúfam, že ťa riadne oklamú raz. Takže, ten príklad tam hľadá človeka vo veku 18 rokov, ktorý dokáže čítať diagramy a tabuľky a vytiahnuť z nich podstatné informácie. Tabuľky či diagramy vždy boli a vždy budú na maturite, je to jedna z mála vecí, ktoré tam naozaj patria, pretože overujú tvoje chápanie a porozumenie tomu, čo čítaš, a nie to, či si si bol schopný zapamätať X diel.
Zjavne máš problémy s takýmto čítaním, odporúčam ti venovať sa tomu hlbšie. Môže ti pomôcť napríklad čítanie klasickej literatúry. Naučíš sa vnímať svet širšie než teraz, pochopíš iné kultúry, budeš viac otvorený diskusiám a zmenám, nepochybne si rozšíriš slovnú zásoby a zlepšíš si vyjadrovanie. Za 4 roky na gymnáziu som sa naučila vyjadriť svoje myšlienky stručne, no trefne, spisovne a prijateľne pre širšiu verejnosť. Naučila som sa rozmýšľať inak, ako som vedela pred nástupom na strednú školu. Naučili ma, že svoj názor môžem vyjadriť, nech je akýkoľvek, ale záleží na forme, ktorú si zvolím. Poradili mi stovky úžasných kníh, ktoré možno ani nestihnem prečítať. Mala som možnosť čítať literárne skvosty a debatovať o tom s učiteľmi aj spolužiakmi, hľadať v nich význam a pochopiť zmýšľanie iných kultúr. Literatúra je o ľuďoch - nie je to nejaké fantazírovanie, je to poukazovanie na fakty spôsobom hodným chvály. 

Vraj nemám spomínať gramatiku, tak som sa snažila spomenúť iné veci. Skús na oplátku ty spomenúť 10 vecí, ktoré nikdy nevyužiješ a naučil si sa ich za 4 roky (nie tie, ktoré boli vyučované, ale tie, ktoré si sa aj naučil!).