KOŠICKÉ METRO

Quoted post

Tarzan

#10 Re: chceme vsetko aj to nepotrebne, ale chceme...

2015-02-26 06:13

#4: Vraňar - chceme vsetko aj to nepotrebne, ale chceme... 

 Typická odpoveď, keď sa skôr hovorí a až potom uvažuje. "Častejšie spoje" teda určite nikdy nevyriešili rýchlosť presunu.  "Častejšie spoje" zhustia dopravu a ešte ju spomalia. A "nepotrebnosť" ?  Určite v budúcnosti bude potrebné riešiť odrezanosť sídliska Ťahanovce. Neustále kolóny a zápchy (a pri častejších spojoch ...?) v špičkách si o to budú žiadať.  No, v každom prípade - metro je zaujímavá myšlienka, dobrá na pretras.

Replies

Balkan

#11 Re: Re: chceme vsetko aj to nepotrebne, ale chceme...

2015-02-26 09:01:22

#10: Tarzan - Re: chceme vsetko aj to nepotrebne, ale chceme... 

 Absolutne súhlasim.Košice(a Bratislava ešte viac) maju veľa odľahlych sídlisk, či sú to Ťahanovce, KVP, Darg.Hrdinov(ľudovo Furča) ktore nie su pešo dostupne. A sú na kococh,teda je kde robiť podzemnu dopravu.

Čo sa týka udrzby- veď o to ide, väčšina metra je pod zemou. VO Viedni keď prídu najtuhšie mrazy a je mega giga kalamita všetci idu metrom lebo sa auta nevedia pohnut po meste- resp. idu veľmi pomaly a metrom je to rýchlejšie. Len pre rpíklad, keď už spomínam Viedeň- 1,6 mil obyvateľov, a do rozmerov menšia než Praha ale trocha väčšia než BA. Z južnejšej stanice U1 na Reumannplatz do najsevernejšej(tušim je to Hausfedstrasse) je to metrom 30-35 min. Autom v noci pri porušeni všetkých predpisov 1h. Viete si predstaviť Čaňa Tahanovce električkou za 30min? :)


Hosť

#15 Re: Re: chceme vsetko aj to nepotrebne, ale chceme...

2015-03-05 22:41:29

#10: Tarzan - Re: chceme vsetko aj to nepotrebne, ale chceme... 

 akurat Kosice su tak roztahane mesto, ze velka cast metra by v pohode mohla ist nad zemou a nebol by v tom ziaden rozdiel. v podstate kvoli tomu sa aj planuje v kosiciach tram-train. zapustit okolo centra cast trati pod zem by mozno ale nebolo odveci.