Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post


Hosť

#486

2015-02-21 18:07

Je potrebná celospoločenská diskusia, touto petíciou chcem dať najavo, že sa jej podľa mňa vláda a zodpovední ministri vyhýbajú a schovávajú dôležité rozhodnutia, odmietajú vôbec počúvať názory, ktoré sa nezhodujú s ich predstavami. Nesúhlasím s týmto prístupom a žiadam nápravu.

Replies


Hosť

#541 Re:

2015-02-25 19:23:59

#486: -  

Je bezprecedentné, že vláda schválila celoštátnu stratégiu ľudských práv len pár dní po tom, čo vyše 850 000 občanov tejto republiky v referende vyjadrilo svoj zásadný názor k uvedenej problematike. Vláda sa tak rozhodla NEBRAŤ DO ÚVAHY názor občanov a presadzovať ideológiu, ktorá je cudzia kresťanským koreňom tejto krajiny. Ľudia, ktorí prišli k referendu, dali viac než jasne vám politikom najavo, že daná otázka je pre nich bytostne dôležitá a mala by sa k nej viesť OTVORENÁ A VEREJNÁ DISKUSIA. Všetko nasvedčuje tomu, že VLÁDA verejnú diskusiu nechce a preferuje prijímanie zásadných rozhodnutí v danej veci potajomky bez vedomia svojich voličov, pretože ak by boli vo veci pravdivo informovaní, väčšina voličov by bola proti.   

Premiér a jeho strana SMER sa pred referendom odmietla zúčastniť diskusie ako aj priamo sa vyjadriť k trom otázkam referenda s odôvodnením, nech sa ľudia rozhodnú podľa svojho svedomia. Teraz, schválením kontroverznej stratégie, ktoré sa malo konať narýchlo tak, aby uniklo pozornosti verejnosti, vyslal premiér občanom jasný signál, že názor občanov – z ktorých mnohí aj jeho volili – ho vlastne ani nezaujíma. Urobte si referendum, my aj tak rozhodneme po svojom.

 

Ak sa VLÁDA otvorene hlási k Celoštátnej stratégii ľudských práv v oblasti LGBTI, NEMALA BY SA BÁŤ otvorenej verejnej diskusie. Ak koná v najlepšom záujme občanov SR, pozve k verejnej diskusii v médiách odborníkov zo strany psychiatrov, psychológov, lekárov, sociológov, pedagógov a hlavne rodičov a bude túto otázku riešiť s náležitou vážnosťou tak, aby si každý občan našej krajiny mohol vytvoriť slobodný a nestranný názor. Toto sa však nedialo ani pred referendom, ani teraz, lebo ZJAVNE NA TO NIE JE POLITICKÁ VôĽA.

 

Občania tejto republiky majú právo vedieť, zavádzanie akej nebezpečnej a podvratnej doktríny im hrozí. Ak by o tom vedeli, drvivá väčšina by ju odmietla. Tým, že sa zavádza pre mnohých takto skryto, ide o podvod na občanoch.

 

Keďže stratégia bola prijatá a budú uskutočňované ďalšie kroky na jej uplatnenie v praxi, ostáva nám občanom IBA JEDINÁ MOŽNOSŤ, AKO NAŠTARTOVANY PROCES ZASTAVIŤ – PARLAMENTNÉ VOĽBY. Tí, ktorí stoja na čele štátu a riadia ho, by mali pocítiť následky toho, keď nerešpektujú vôľu ľudí, ktorých majú zastupovať. To, čo vláda predviedla po referende v súvislosti so stratégiou ľudských práv nemožno nazvať inak ako aroganciou politickej moci. Rozhodla sa zavrhnúť hlas 21 % občanov SR, aby akceptovala návrhy skupín, ktoré reprezentujú možno ani nie 1 % občanov. Ak to vo voľbách 2016 Fico nepocíti úbytkom hlasov, bude takýmto spôsobom rozhodovať aj naďalej. Pretože my mu to umožníme. Kto ho potom zastaví? Za štyri roky sa už potom toho môže v oblasti "ľudských práv" veľa stať.  

 

Verím, že je ešte šanca pre Slovensko, pre slovenský národ. Naši praotcovia a naše prastaré mamy sa v ťažkým minulých dobách nenamáhali preto, aby sme sa teraz my, ich deti, v časoch, keď nepoznáme vojnu a hlad, vyhladili sami zákonmi, ktoré idú proti ľudskej prirodzenosti a morálke.