Petícia na podporu bezplatneho cestovania vo vlakoch v SR

Quoted post

poly

#173

2014-11-19 16:44

Tak! A dneska som si to vyskúšal. Cestoval som z Trnavy do Bratislavy a spät.Pri výdajniach lístkov v Trnave pohoda,v Blave rady tak po 20 cestujúcich a čuduj sa svete len asi 15 dôchodcov- asi v piatich radoch- a aj to väčšina si vybavovalo registráciu a boli natoľko slušný, že keď som povedal že si idem vybrať lístok tak ma pustili.Ostatok mládež, vlak poloprázdný čistý skrátka v pohode.Neviem teraz, kto vlastne ,, bojuje" proti tejto výhode ,čo sú to za ľudia, veď to musia byť mimozemšťania alebo zaslepenci ,veď keby sme na všetko čo je ,,zadarmo" takto pozerali (od soc. dávok,štipendia ,rôzné  úľavy invalidom a podobneň) tak by sme museli zrušiť všetko zadarmo. A že to zaplatíme všetci? Páni pravicový privatizéri koľko majetku rozdali? A nacpali si svoje kontá?   To neplatíme všetci? Kde ste boli vtedy vy ,,mimozemštania a zaslepenci? Prečo ste vtedy nerobili petície? Ste zmanipulované, zaslepené  osobnosti a neviete čo činíte. Ći?

Replies

Marek

#189 Re:

2014-11-23 23:29:06

#173: poly -  

 Ja napríklad bojujem proti tejto zmene, keďže mi pripadá také zdravotníctvo dôležitejšie ako populistické kroky politikov. Som mimozenštaň preto, lebo mi vadí, že môj vážne chorý otec musel ležať v nedôstojných podmienkach na jednotke intenzívnej staroslivosti v jednej z najväčších nemocníc na Slovenku zatiaľ čo jemu a jeho rodinem štát berie formou daní peniaze a dáva ich na výlety dôchodzov?

A po druhé svet nie je čierno biely, alternátivy nie su , že buď dotujeme všetko alebo nič. Budme sociálny, tam kde je to potrebné. Selektívne dotovať ľudom dopravu, bez ohľadu na ich sociálnu situáciu, alebo bez ohľadu na to, ako túto dopravu budú využívať nemá nič spoločne so sociálnosťou. Je to celé len predvolebný ťah.