Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Quoted post

Miroslav Rybár
Autor petície

#640 Re: Zijem v Kyjeve...

2014-08-01 11:15

#638: Milan Marko - Zijem v Kyjeve...

Milan,

ďakujem za tvoj prispevok - môže byť dôležitý - možno niektorých pochybovačov trocha rozhýbe. V každom prípade sa mi zdá, že na Slovednsku strach  z nejakej formy prenasledovania alebo šikanovania a hranie sa na pštrosa prevažuje nad reálne existujúcim nebezpečenstvom vojny a obavami o vlastnú budúcnosť a budúcnosť potomstva. Ľuďom sa jednoducho nechce veriť, že vojna môže pŕisť aj na Slovensko - v lepšom prípade "len" v podobe odstaveného plynu a straty niektorých zakázok v Rusku - a stále dúfajú, že "SA" to vyrieši.

Veď keď si len napríklad spočítaš členov skupiny "Skutoční priatelia Ruska" a "Rusko- Slovenské priateľstvo" na FB je nás takmer 10 000. Túto petíciu však zatiaľ podpísalo len 3618 osôb. Zaráža ma to.

Mal som v pláne (a zatiaľ mám) ziniciovať referendum za nepripojenie sa Slovenska k (pre Slovensko samovražedným)  sankciám proti Rusku . Keď však vidím že ľudia nie sú ochotní pripojiť sa ani k petícii kde ich meno nemusí byť zverejnené, tak čo urobia pri referende, respektíve pri "ostrej" petícii za vypísanie referenda a pri vlastnom referende??! Neúspešné referendum by bolo totiž horšie ako referendum žiadne.

Bojím sa, že Slováci budú ticho aj keď im doma budú v zime zomierať  vlastné deti .

Replies

Milan Marko

#648 Re: Re: Zijem v Kyjeve...

2014-08-02 09:05:31

#640: Miroslav Rybár - Re: Zijem v Kyjeve...

Ano matu uplnu pravdu... Ludia si to vobec neuvedomuju a su jak take melry: mnas a to netika, ja mam svojich 400 ecok a hotovo.

Ja som este 20. februara rano isiel na cafe do Marienskoho parku... poobede tam uz zastralili 8 ludi a na Majdane, ktory je od tial asi 500 metrov okolo 80...

Hned v ten vecer, prestali fungovat bankove automaty, vsetky obchody a benzinky boli zavrete, po meste sa potulovali vselijake skupinky zahalenych chlapikov s bejzbolkami (a urcite zbranami)... to bol zaciatok obcianskej vojny... ale nieco sa stalo (to uz asi amici dali prikaz), ze sa to v posledej sekunde stoplo.

 

... takto z nicoho nic sa zacina vojna... Clovek si to neuvedomi, ak to sam nezazije. Mam kamosa z Srbska. aj tam to takto zacalo. Este vecer bol na nejakej party a zrazu na ulici buchol granat. A uz to isli ako lavina... a trvalo to myslim ze 7 rokov.

Ale EU obcania a zvlast ti z byvaleho ost-bloku si myslia, ze sme v EU a nic sa nemoze stat.

Problem je ze vojna uz zacala... zatial len sakcie, neskor pride aj nasilie. Preco? Pretoze EU a hlavne USA maj obrovsku spotrebu oproti produkcii, vsetko zije na dlh. Za vytlacene zelen papieriky. Ale tie nei su kryte pracou a ani zlatom.

A ak sa nieco vyprodukuje, nemaju to kam a komu predat. Zachranit to mozu iba zbrane a potom developerske projekte = vojna v europe. Najpr vsetko znicit a potom stavat.. a opet za dlh - tentoraz Ukrajinsky.

Ak vcas nevyjdeme do ulic, uz bude neskoro.

S pozdravom, Milan Marko