Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Quoted post

člen/ka CZ v Rožňave

#157 Re: Reakcia na signatara

2014-07-09 15:51

#51: zbabelec v dileme - Reakcia na signatara

Dobrý deň, chcem Vám v prvom rade pogratulovať k Vašej odvahe, lebo nie ste jediný, koho tieto veci dejúce sa v Gemerskom senioráte pod vedením pána Olejára ťažia. Konečne ľudia naberajú odvahu, aby o tom hovorili otvorene a neboli zastrašovaní.  Stále verím, že ľudia majú ešte chrbtovú kosť. A ako sám píšete, mnohokrát ste boli pod tlakom okolností donútení hlasovať proti svojmu presvedčeniu. Vaše svedomie Vám nedá a hlási, že by to tak nemalo byť. Chcela by som Vás povzbudiť, aby ste ostali verný sám sebe. Ja som si tiež povedal/la svoj názor a doplatil/a som na to, ale vôbec to neľutujem. Stratil/a som nejaké veci, za ktorými mi je nesmierne ľúto a dodnes sa s tým neviem vysporiadať, ale viem, že som nesklonil/a hlavu pred tým, čo sa mi nepáči. Myslím si, že nezmyselné disciplinárne konania voči sestre J. Maťovej a M.Klátikovej sú až do neba volajúcou nespravodlivosťou. Táto arogancia moci, manipulatívnosť pána seniora by mala skončiť. Myslím si, že si zmýlil povolanie, lebo on sa na farára vôbec nehodí. Radšej by svoju energiu mal venovať práci s mládežou, ktorá je absolútne katastrofálna a nie ľudí vláčiť po disciplinárkach. Veď stále chodí len zachmúrený, ľuďom sa edva pozdraví. To že zoberie deti na spevokol na Permoníkov v rámci MŠ je super vec, ale v nedľumu tam príde 7 detí (ak je akcia).

Nespokojnosť obyčajných cirkevníkov v CZ v RV narastá. Ak si niekto myslí, že ľudia o tom nevedia, tak sa veľmi mýli. Skrývať sa za milé úsme ôže kolko chce, dávno sme ho prekukli. Najviac sa mi páči, ak na kázni odznievajú slová od odpustení a bratskej láske. To mám chuť vstať a odísť.

Na to financovanie v CZ by sa mal niekto pozrieť, skôr ako sa stihnú prepísať zápisnice...

Replies

Peticiar

#165 Re: Re: Reakcia na signatara

2014-07-09 22:04:41

#157: člen/ka CZ v Rožňave - Re: Reakcia na signatara

Tak to je pekne. Autor/autorka, clanka CZ v Roznave uz si dokonca nie je ista ani, ci je muz alebo zena. Zbabelca tu nabada k odvahe

a sama sa nie je ochotna, na rozdiel od peticiarov podpisat svojim plnym menom. Zvlastne.

Peter

#172 Re: Re: Reakcia na signatara

2014-07-10 17:56:34

#157: člen/ka CZ v Rožňave - Re: Reakcia na signatara

Každý nech hovorí za seba,nie sa skrýva za CZ. Kto už môže mať niečo proti p. Olejárovi? Kto píše klamstvá je klamár!Je to človek naplnený zlobou,nenávisťou,frustráciou....Taký človek nepatrí do kostola. Nech si pozametá pred svojím domom,vo svojom svedomí....Nevidí to brvno, čo má v oku a hľadá smietku u Olejára?

Olejár je človek s veľkým Č. Človek, ktorý neodmietne pomoc. Pre neho je samozrejme ísť navštíviť chorého domov, do nemocnice,podať pomocnúruku keď sa človek potáca a melie z posledného...

Cirkevníčka obviňuje Olejára, že deti nechodia do kostola. Zaujímalo by ma, či jej deti, vnúčatá chodia...či im hovorí o Bohu, alebo len nadáva.

Toto, čo sa deje okolo Olejára je čisto osobné niektorých akože cirkevníkov, a neštítia sa ani podrazov.