Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku

Quoted post


Hosť

#153 Re: rimavský

2014-07-09 13:16

#152: Jozef Nový - rimavský

kauzu vy zasa umelo vyrabate, vazeny brat. konseniorka bola zvolena za konseniorku. Ako konseniorke je jej povinnostou zastupovat uprazdnene miesto seniora podla oznamenia č. 5/2014, a to ci sa vam to paci alebo nie. to, ze si niekto mysli, ako komunisti, ze bude na vecne casy seniorom a robi vsetko preto, este neznamena, ze ide o logiku v pravom zmysle slova.

Replies


Hosť

#154 Re: Re: rimavský

2014-07-09 14:31:14

#153: - Re: rimavský

Už skôr som sa chcela vyjadriť ku "kauze" Rimavský seniorát, ale nechala som to tak, ale teraz sa už musím ozvať. Dnes som hovorila s bratom seniorom Germanom, s ktorým sa poznám už od detstva a vyjadril na jednej strane radosť z toho, že končí ako senior, na druhej strane obavu, ako to bude pokračovať, keďže sestra administrátorka ako bolo vyššie spomenuté, nemá v senioráte takú dôveru, žeby ju chceli vôbec kandidovať na seniorku. A keďže brata seniora Germana dobre poznám, tak môžem Vás všetkých ubezpečiť, že iste nerobil všetko preto, aby bol seniorom na večné časy a kto to takto napísal, tak nech sa lepšie poobzerá, či nenájde lepší príklad niekoho, kto by rád zotrval vo svojej funkcii "na večné časy" a robí pre to všetko, ale ozaj všetko. Možno sa Vám zdá, že sú to tvrdé slová, ale keď niekto uráža a znevažuje ľudí, ktorých dobre poznám, dotýka sa to aj mňa.  - A ak tu niekto spomína praktiky komunistov, tak ešte jedna vec. Komunisti nútili ľudí k tomu, aby sa vysporiadali s náboženskou otázkou, lebo ak nie.... nebudú funkcie, deti nebudú študovať, nebudú žiadne výhody, atď. Dnes v cirkvi - ak neodstúpite od petície, tak nebudete vo funkcii dozorcu, seniora, presbytera a pod. Nie je to podobné? - A ja sa za svoj názor nehanbím a rada sa aj podpíšem. Ľudmila Budajová rod. Dudášová.


Hosť

#155 Re: Re: rimavský

2014-07-09 14:39:21

#153: - Re: rimavský

Pani konseniorka bola riadne zvolená za konseniorku. Aj bez tohoto oznámenia mala v zmysle platných predpisov zastupovať.  Každý sa odvoláva na oznámenie č. 5 .... Toto oznámenie  je opäť opakujem podrobné vysvetlenie ako v praxi uplatňovať napr. určité zákony. Je to niečo ako judikáty v svetskom práve. Čiže aj pred štyrmi rokmi si mohla uplatňovať toto právo.  Opäť otázka. Prečo až teraz dochádza k striktnému dodržaniu týchto dávno platných zákonov ??????