Petícia porozumenia: košický Dom umenia v synagóge patrí všetkým

Quoted post


Hosť

#55 Re: Uzavretie petície.

2014-06-12 06:39

#52: Hosť 11 - Uzavretie petície. 

 Veľa podpisov za krátky čas svedčí iba o tom, že v Štátnej filharmónii niekto zámerne rozširuje paniku a zavádza. A tiež aj o tom, že niekto upozorňuje svojich zamestnancov na petíciu. Zverejnenie mena umožňuje aj kontrolovať, kto sa do petície zapojil a kto nie .... Možno by stálo za to porovnať mená zamestnancov s menami podporujúcich petíciu, resp. hodiť reč so zamestnancami filharmónie

Na druhej strane menej podpisov v tejto petícii svedčí žiaľ o tom, že členov ŽNO ubúda aj z dôvodu pretrvávajúceho otvoreného aj skrytého  antisemitizmu, resp. o tom, že sa ľudia proste boja otvorene prihlásiť k podpore židov. Veď čo by na to povedal sused, alebo kolega?!

Replies


Hosť

#57 Re: Re: Uzavretie petície.

2014-06-12 12:06:33

#55: - Re: Uzavretie petície.

Ak chcel niekto podporiť petíciu za Memorandum, mohol tak urobiť anonymne, jeho sused o tom nemusí nič vedieť. A ak nejaký zamestnanec ŠfK podporil petíciu, urobil tak neslobodne? Z donútenia? To ste chceli povedať?

Dom umenia slúži všetkým už dnes. To, že ŽNO napíše v Memorande, že ŠfK bude v Dome umenia naďalej je síce pekné, ale len pre toho, kto nevie, ako ŠfK funguje. ŠfK spustila v Dome umenia rozsiahle prestavby, počnúc osvetlením a končiac novými priestormi - šatňami a skušobňami, vybudovanými v podzemí. To financovalo Ministerstvo. Zmeny sú naplánované aj ďalšie - nové sedadlá v sále, posuvné pódium, na všetko však treba peniaze. Naozaj si myslíte, že ŽNO bude ochotná zafinancovať tieto budúce investície? Pretože Ministerstvo už nedá peniaze do budovy, ktorá nepatrí štátu - mestu. Ukážte mi jednu budovu v meste, ktorá je vo vlastníctve ŽNO, o ktorú sa príkladne stará. Je tu veľký predpoklad, že aj Dom umenia bude bez investícií do obnovy a modernizácií v budúcnosti chátrať. Ďalšou nemenej dôležitou skutočnosťou je to, že ŠfK ako príspevková organizácia je povinná si na svoju prevádzku zarobiť, okrem príspevku z rozpočtu MK. To jej zmluva s mestom umožňovala - prenájmy priestorov na promócie, plesy, iné koncerty a pod. O tieto príjmy s veľkou pravdepodobnosťou príde, kedže ŽNO si po schválení Memoranda vyhradzuje vstúpiť do všetkých zmlúv. Takže ŠfK bude môcť v Dome umenia pôsobiť aj naďalej, len už nebude mať za čo. Je toto rozširovanie paniky, alebo možná budúca realita?