Petícia za zníženie trestu pre Františka Koleno

Quoted post

Raptor

#1545 Reakcia

2013-11-16 22:29

Esteze to dopadlo tak ako to dopadlo, si predstavte co by bolo keby sa situacia vyvinula opacne, ze by chalan dostal na budku od policajtov a koleno by mal zlomene Frantisek Koleno. Clanky s nazvom Policajna bruatlita, nádejný hokejista zmrzaceny policajtmi a podobne nezmysly. Jednoducho kazdy si je strojcom svojho osudu. Tej policajtke uz zdravie nikto nevrati, predstavte si ze by to bola vasa matka, zena, ci dcéra... a naviac v postaveni cloveka, ktory ide pomahat a nastavuje svoje zdravie za inych, mnohokrat aj takych ako je prave pán Koleno. Podla mna je tych 8 rokov tiez dost vysoka paleta, ale na druhej strane byt do konca zivota mrzakom a uz nikdy nemat stopercentne funkcne koleno tiez nie je asi ziadna vyhra. A tie nazory, ze za vrazdu dostanes menej ako osem rokov /vynimka mladistvi do 18 rokov/ su hovadina jak voda v kosi, treba si pozriet poriadne Trestny zakon a zistite, ze to nie je pravda. Pozn. pre tych co tu miesaju hrušky s jablkami: Ked niekoho usmrtite pri dopravnej nehode nie je to vrazda.

Replies

Peter

#1547 Re: Reakcia

2013-11-16 22:56:21

#1545: Raptor - Reakcia

Trestný zákon však hovorí aj o prípadných poľahčujúcich či priťažujúcich okolnostiach.  Teda v skutočnosti môžeš za vraždu dostať aj menej. http://www.webnoviny.sk/slovensko/za-vrazdu-rozhodcu-dostal-hokejista-s/745796-clanok.html

 

Vyňaté z článku:

"Znalci pred trestným senátom potvrdili, že si stoja za pôvodnými posudkami. Uviedli, že obžalovaný spáchal skutok v skratovom afekte, keď nedokázal primerane ovládať svoje konanie a pri zníženej rozpoznávacej schopnosti, pričom tento stav označili za dočasne zníženú príčetnosť."