Zachovanie Základnej školy s materskou školou Jastrabá č. 188

Quoted post


Hosť

#2

2013-11-14 20:22

Pokiaľ si škola na seba zarobí sama, pre mňa za mňa, nech ostane. Ale podľa mňa nie je ekonomické, aby sme držali školu, ktorá má v priemere 10 žiakov v triede.
Čo budete robiť, keď prejde návrh s minimálnym počtom detí na druhom stupni 15? Veď to nespĺňa ani jedna trieda..., ale hlavná vec, že chcete školu držať.
Ja som za to, aby boli školy s takýmto nízkym počtom detí v triedach financované z vlastných zdrojov.

Replies


Hosť

#4 Re:

2013-11-14 21:25:33

#2: -

Vôbec ste to nepochopili. Petíciu podpisujú ľudia, ktorým TÁTO škola nie je ľahostajná (ako je ľahostajná napr. vám).


Hosť

#5 :

2013-11-14 21:43:21

#2: -

To čo je za volovinu,práve taká škola s takým počtom detí,môže deti niečo naučiť. Ale my budeme radšej šetriť na deťoch a podporovať sociálne opitých rómov a podobné individuá,že? To je už len super ekonomika.


Hosť

#7 Re: Milý autor tohto výroku....

2013-11-15 07:03:41

#2: - Škola nie je podnik, aby si na seba zarábala sama, a nie je to ani žiadna neziskovka.... V dnešnej dobe škola rodinného typu je omnoho cennejšia ako preplnená budova decák v mestách, ktorí si ani nevedia prísť na meno. V mestách je vzťah medzi učiteľom a žiakom neosobný, žiaci sú vystavení väčšiemu riziku, že prídu do kontaktu s drogami a rozmáha sa tu šikana. Menšia škola mu poskytuje bezpečie. (Okrem toho u nás sa ešte vždy idú hrať deti na čerstvý vzduch...) O tom aký je počet detí v triedach asi nemáte predstavu a ani neviete, aký by ten počet mal byť, keď uvádzate takéto cifry.My našim deťom poskytujeme všetko potrebné a stále sa im snažíme dať niečo naviac, nie len odmemorovať učivo, my ich počúvame, cítime s nimi a snažíme sa im pomôcť a poznať ich. ... ako sám uznáte, to sa im len tak vo veľkej škole ľahko nedostane...My im máme čo poskytnúť, nie len prázdne slová!