Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post

fw

#47 Re: Re: LUW

2013-10-21 07:34

#24: ucitelka - Re: LUW

clovek je biologicka entita ako akykolvek iny tvor. to len clovek stavia seba nad ostatne zive tvory na tejto planete. tato arogancia je cloveku vlastna (silnejsi sa vyvysuje nad slabsieho). z pohladu biologie je clovek cicavec, cize zviera ako akekolvek ine. to, ze sa nas mozog adaptoval a jeho inteligencia previsuje inteligenciu ostatnych organizmov mu nedava pravo robit so seba pana tvorstva a stavat sa do roly vyvoleneho bohom. ak nejaky boh vobec existuje, ma rovnako rad vsetky zive tvory.

co sa tyka sexualnej vychovy, tato na slovenku dlhodobo zlyhava, a to aj preto, ze ju brzdi bigotne rozmyslanie velkej casti obyvatelstva podporovaneho klerom katolickej cirkvy. sposobuje to mnozstvo problemov, a utrpenie nevinnym detom, pretoze ich nikto neuci ako sa maju branit napr. sexualnemu obtazovaniu a zneuzivaniu, kt ako sa zda je na slovensku pomerne rozsirene a medialiozovane pripady su len spickou ladovca. najma preto, ze o sexualite sa hovori v rodinach malo a deti dostavaju informacie najma na ulici a od kamaratov, co nie je najdoverihodnejsi zdroj.

tolko zatracovane kinseyho studie slovenskou castou kleru (ktore su vo vedeckej komunite vysoko cenene) ukazali diametralny rozdiel medzi tym ako ludsku sexualitu vnima spolocnost a ako ju ludia praktizuju v posteli, bez rozdielu vierovyznania.

pietruchova proti takymto skostnatelym nazorom bojuje, pretoze je presvedcena, ze poznanie a jeho aplikacia sa ma odvyjat predovsetkym od slobodneho vedeckeho badania a nie od toho ako to chce mat zaskatulkovane vatikan.

Replies

matka

#70 Re: Re: Re: LUW

2013-10-21 12:05:51

#47: fw - Re: Re: LUW

Človek je pánom tvorstva, má rozum a slobodnú vôľu a to nemá žiadny iný živý tvor na zemi, a preto, že prevyšuje inteligenciou iné tvory, má túto inteligenciu používať pre dobro a nie pre zlo a zneužívanie. Človek je na prvom mieste medzi ostatnými živými tvormi. A ako pán má žiť múdro a spravodlivo a nie ako zviera. Má sa riadiť rozumom a nie pudmi. A žiaden zákon, ani tej najlepší nezabráni sexuálnemu zneužívaniu, obťažovaniu, veď to je trestné aj teraz, alebo sa mýlim? A napriek tomu to existuje. Sexuálna výchova na školách tomu zabráni? Ako? Ako sa dá ubrániť sile? Naivite sa dá zabrániť dobrou výchovou v rodine, kde je na dieťa čas, keď sa môže s rodičom porozprávať, kde bol, s kým sa stretol, čo robil. Keď otec môže uživiť rodinu a matka má čas sa mu venovať. Má čas ho objať, pohladkať, keď tieto pohladkania a objatia nemusí hľadať inde, lebo sa mu ich dostáva dosť v rodine.

Nezdá sa Vám, že potom budú mať aj rodičia strach objať svoje dieťa, aby náhodou, ak otec pohladí svoju dcérku nebol obvinený zo sexuálneho obťažovania?

A Čo ak potom rôzni sexuálni devianti, čo teraz sedia vo väzniciach povedia, že oni sa so svojou úchylkou narodili a je to pre nich prirodzené a spoločnosť ich diskriminuje, že oni majú tiež svoje právo žiť ako oni chcú.... Aj vtedy povieme áno? Veď sú to vlasne chudáci a nemôžu za to, že sú takí.

Za svoje práva budú bojovať pedofili, zoofili, necrofili... Aj oni dostanú áno?

Veď je to všetko choré. Ak sa niekto cíti ako homosexuál, nech je. Berme ho ako človeka a nie ako niekoho, kto má mať väčšie práva ako iný človek. Pretože ak Vás nepríjmu do práce, pretože si vybrali niekoho iného, neurobíte s tým nič. Ale ak nepríjmu napr. homosexuála, môže sa súdiť, že jeho orientácia bola dôvodom jeho neprijatia do zamestnania. A s najväčšou pravdepodobnosťou súd vyhrá. Nezdá sa Vám, že sa týmto pripravuje opačná diskriminácia?

Podobná ako pri rasovej diskriminácii? Hneváme sa, že cigáni nemusia platiť za elektriku, vodu, odpad. Dostanú náhradné byty. Ak nie, sťažujú sa v Strasburgu. A štát platí.

Biely si musí platiť všetko, inak ho odpoja, vysťahujú. Bez náhrady. Čo by mu povedali, keby sa sťažoval? Veď si si sám na vine. Máš si platiť.

Prosím Vás, majme zdravý rozum. Sme ľudia. Robme veci tak, aby sme to neskôr neoľutovali. Zahoďme nenávisť, tolerujme sa a nepríjímajme zákony, ktoré sa dajú zneužiť.


Hosť

#97 Re: Re: Re: LUW

2013-10-21 14:32:01

#47: fw - Re: Re: LUW

Prepáčte - mám štátnu skúšku z pedagogiky a psychológie, som učiteľka s dlhoročnou praxou, viem, čo sa v jednotlivých ročníkoch vyučuje, pracujem so žiakmi aj pri mimoškolských aktivitách, spolupracovala som aj so ŠPÚ ... Moje vlastné skúsenosti a presvedčenie mi nedovolí s postojom a teda i metodikou p. Pietruchovej súhlasiť. Je to môj slobodný názor založený na praxi.

Je mi ľúto, ak máte zlé skúsenosti z detstva, vlastnej rodiny, možno zlú skúsenosť so stretnutia s náboženskými fanatikmi...? Ale nemôžete svoje zlé skúsenosti prenášať a zovšeobecňovať na všetky deti a všetky rodiny na Slovensku.

A ešte jedna otázka - v akej vedeckej komunite považujú p. Kinseyho za vysoko ceneného vedca? Teda - okrem toho, že je "jedným zo základných symbolov homosexuálnej menšiny a homosexuálneho hnutia"? (Ktorých teda rešpektujem, ale takisto stále považujem za menšinu - teda aj ich názory za menšinové). (Aj) podľa tohto dokumentu, (ktorý nepochádza z Vatikánu),

http://www.youtube.com/watch?v=mtPUTh1BqhA&feature=player_embedded  , a niekoľkých vedeckých článkov je považovaný skôr za "bisexuálneho masochistu", ktorý " hlásal toleranciu pre rôzne formy sexuálneho správania, od masturbácie až po pedofilné kontakty..." .  Osobne som presvedčená, že zavádzanie takýchto postojov vôbec neprinesie odstránenie problémov, ktoré vyššie spomínate...  A už vôbec nezabráni obťažovaniu a zneužívaniu, skôr naopak.

 

ja

#624 Re: Re: Re: LUW

2013-11-04 16:19:05

#47: fw - Re: Re: LUW

"najma preto, ze o sexualite sa hovori v rodinach malo a deti dostavaju informacie najma na ulici a od kamaratov, co nie je najdoverihodnejsi zdroj."

Bingo...trafil si klinec po hlavičke! Tieto témy patria do rodiny a viem, o čom hovorím. So mnou sa mamina rozprávala od mala a nepotrebovala som žiadnu sexuálnu výchovu a to sme veriaca rodina. To, že rodičia nemajú na deti čas a nevypestujú si s nimi taký vzťah, aby dieťaťu nebolo trápne sa na takéto veci pýtať, je len a len chyba rodičov. Nikoho iného.

Aj preto som zo zásady preto, aby v škole vysvetľovali mojím deťom veci, ktoré by som im mile rada vysvetlila sama a bez demagógie alebo ideológie.

Navyše, všetky deti majú biológiu (čo sa týka reprodukčných ogánov, sexuálnych chorôb a prevencie a myslím, že tam je aj plánovanie rodičovstva), náuku o spoločnosti alebo občiansku výchovu, kde by mali mať vysvetlené ľudské práva a podobne...V tomto svetle považujem celú sexuálnu výchovu za úplne zbytočnú.

Navyše, keď si prečítate navrhované osnovy sexuálnej výchovy, nájdete prekvapivo málo vedeckých faktov...

Anti-Olga

#708 Re: Re: Re: LUW

2014-03-29 08:09:15

#47: fw - Re: Re: LUW

Další darwinista , ktorý si myslí, že sme zvieratá.....to vysvetľuje všetko....

 

Vážený....človek nie je len cicavec....je taktiež schopný umenia, práva, kultúry....a je poverený spravovať a starať sa o ine tvory.....dobrý Bože!!!.....takto to potom vyzera...že potom suhlasite aj s rannou sexualizaciou deti....juvenilnou justiciou...a ste zaslepeni...a nevidite čo sa deje...

Igor

#867 Re: Re: Re: LUW

2015-02-22 21:08:39

#47: fw - Re: Re: LUW 

 Vy ste asi stará skostnatelá panna učiteľka, keď v sexuálnej oblasti nemáte skúsenosti a keď spolu s Pietruchovou uznávate "výskumné" Kinslyho štúdie potrebujete psychiatra. Skúste si pozrieť video Praotcovia skorej sexualizácie detí, ktoré je na internete a zamyslite sa nad sebou.