Deklarácia Stop "eutanáziám z ľahostajnosti" v ZSS

Quoted post

???

#16 Re: Re: Re: Re: Re: Re: ZSS

2013-09-07 12:17

#15: Petra Poláková - Re: Re: Re: Re: Re: ZSS

Vážená pani   či som ja pre Vás dostatočne odborná alebo nie, nie je ani tak dôležité. Viac mi vadí Vaše vytrhávanie viet z kontextu.  V každom prípade, keď už chcete byť konkrétna, tak pacient s CHOPN má oxygenátor z poisťovne  takže Vaše plamenné reči o tom, že ho nemá ZSS nejako strácajú na význame. tragédia je, že sa k potrebám ľudí vyjadrujú vždy iní ľudia, ktorí v ZSS nikdy nežili. Na čo sa vykašľú naši ľudia nechajte na nich, len traja z nich nie sú schopní povedať čo by chceli, ale aj tam sa vieme dohovoriť náhradnými komunikátormi.  "Pacienti s CMP, ktorých máme sa vedia napiť všetci,  aj pacientka so sklerózou multiplex je schopná sa napiť so slamkou, pacienta s mysténiou gravis nemáme, stavy po rádioterapii tiež nie.

Kávové lyžičky poznáme aj používame, nie ste v tom sama a je to skôr pomalá ako nadľudská úloha nezveličujme.

Áno viem o tom, že sa zo ZSS sem tam dostane pacient dehydratovaný do nemocnice kde ho rehydratujú a vrátia.  Ale viem aj o prípadoch, kedy našim sestrám prišla z nemocnice prepúšťacia sesterská správa o tom, že pacient prišiel do nemocnici s dekubitom a pritom odchádzal s čistou kožou dokonca bez začervenania (od vtedy fotíme predilekčné miesta  každého človeka, ktorý ide na plánovaný pobyt do nemocnice a ak sa dá tak aj tie urgentné prevozy) Naše sestričky soptili a nadávali statočne, takže každá minca má dve strany. Nikto nie je dokonalý (teda okrem Vás milá pani Poláková - Kočanová).

čo sa týka toho na čo ľudia  (vo vašom prípade už nie pacienti ale klienti) kašlú by som radšej nechala na nich. Vždy ma dosť vytáča, keď sa v mene ľudí ktorí žijú v ZSS vyjadrujú samozvaní ochrancovia, ktorých k tomu nikto nesplnomocnil. Hovorte o svojich pocitoch. Na to máte právo ale nemyslím si, že vyjadrenie typu: "Klienti Vám kašlú na stravovaciu komisiu" majú vysokú výpovednú hodnotu

Sviečková na účet podniku - rozumej hospic kde pacient zaplatí za mesiac cca 600,- € by sa dala pochopiť, ale nie realizovať vo vlastnej prevádzke, ktorá musí dodržiavať zásady HCCP. Zavádzame alebo nevieme? Mohli tak akurát objednať inde, ale neviem, ak by ten pacient chcel každý deň niečo iné, či by to pokračovalo aj ďalej týmto smerom.  Na druhej strane, ak ste aozaj pani Kočanová, tak by som pokojne verila tomu, že ste mu tú sviečovú uvarili doma a doniesli.

Tá hrubka ma skôr pobavila ako nahnevala.

Slovo na záver. Nie som Sancho Panza a nemienim bojovať s veternými mlynmi a ľudmi, ktorí každý odlišný názor musia zniesť pod povrch zemský a jeho nositeľa dávať na pranier. Bojute si svoj boj, ale spôsob ktorý ste zvolili Vás nakoniec z tých zariadení dostane. vy možno budete potom zúriť, ale ťažko bude nám, ktorí z ľuďmi v ZSS robíme. My tam sestry potrebujeme ale nie vo vojne, ale v pokojnej spolupráci.  Viem že predsedníčka APSS Ing. Milada Dobrotková podala žiadosť autorom petície na jej stiahnutie a začatie dialógu s ostatnými profesijnými skupinami, ktoré poskytujú svoje služby v ZSS. Ak jedného dňa budete schopní prekonať svoje EGO a sadnúť si za spoločný stôl, tak sa stretneme nie v boji (nemám záujem) ale pri spoločnej práci.  Do skorého videnia.

 

 

Replies


Hosť

#17 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ZSS

2013-09-07 13:40:15

#16: ??? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: ZSS

176 klientov - 1 sestra ,3 opatrovatelky...v nočnej službe bez sestry! lekar geriater aj psychiater "ordinujú a liečia" po telefóne bez toho ,aby pacienta videli...  3 pacianti- klienti spolu v jednej malej izbe....nesvojprávny!!! pacienti-klienti odosielaní na vyšetrenie vozidlami RZP bez doprovodu!!!žiadna zodpovednosť zo strany ZSS,čo sa s pacientom-klientom bude diať ďalej.....to,že má niekto rovnakú rétoriku bude asi tým,že má na vec rovnaký názor a nie ,že je to jedna a tá istá osoba.....som ďalšia s rovnakým názorom a nie som ani Kočanová ani Poláková.....s pacientami - klientami ZSS sa stratám takmer obdeň .....