fašistov tu nechceme na slovensku

Marlboroman

/ #70 Re: Za problémy Rómov nesie vinu majorita Rómovia kedysi nekradli. Zmenilo sa to viac či menej našim

2017-12-19 15:15

#26: Špeciálny pedagóg - Za problémy Rómov nesie vinu majorita Rómovia kedysi nekradli. Zmenilo sa to viac či menej našimi  

Vážený pán "Špeciálny pedagóg". 

Rád by som uviedol na správnu mieru Vaše tvrdenie. Dľa Vás je "Cigán" hanlivým označením člena "rómskeho etnika". Žiaľ nemám 15 rokov aby som Vám takéto tvrdenie zhltol. Do pôsobenia p. Orgovánovej sme na Slovensku mali len cigánov, a ONI NA TO BOLI PATRIČNE HRDÍ. Avšak s demokraciou sa všetci ako mávnutím čarovného prútika zmenili na rómov. Takže máme na Slovensku vyše 500.000 virtuálnych obyvateľov. Lebo rómovia neexistujú. A to Vám povedia aj všetci tzv. rómovia ktorí sú ešte pri zmysloch.

Pretože ak ja ako "gadžo poviem Vášmu rómovi že je cigán, tak pomaly spácham trestný čin, lebo sa hanlivo vyjadrujem o členovi rómskeho etnika, ale povedzte mi, koho berú úrady na zodpovednosť, keď máme mesto oblepené plagátmi o konaní cigánskeho plesu, alebo za propagáciu kultúrneho telesa - Cigánski diabli ??? To je zrejme v poriadku. Veď sme na Slovensku.

Mám veľa kamarátov a známych medzi cigánmi, pretože za socializmu boli začleňovaní aj do pracovného procesu aj do spoločenského života s rovnakými právami ako mi bledší. A neuveríte, vôbec sa neurazia keď im poviem že sú cigáni. A neberiem ich ako cigánov, beriem ich ako ľudí. To len za obdobie demokracie sa tu rozbehla POZTÍVNA DISKRIMINÁCIA s ktorou ani tí inteligentnejší cigáni nesúhlasia. Dajme im rovnaké práva aj povinnosti a prestaňme sa k nim správať ako k postihnutým. Sú to takí istí ľudia ako my, bieli.

Takže pre Vás a Vám podobných - Cigán nie je hanlivé označenie. Každý róm bol kedysi Cigánom a bol na to mimoriadne hrdý. Preto sú Gipsy kings a nie Romale kings, preto su Cigánski diabli a nie Rómsky čerti..... Tak už prestaňte vyrábať problémy tam kde niesú a "podopierať niekoho kto nekríva". Veď tým že sa o nich staráte ich urážate asi najviac ako sa dá. Robíte z nich nesvojprávnych, nekompetentných, ako keby sa o seba nedokázali postarať. A to ste sa ich ani nespýtali či o Vašu pomoc stoja. Keby ste okolo tejto témy nerobili také bububu, nikto by ich nevnímal ako odlišných, ale brali by ich tak ako ja, a mnoho bielych spomedzi tých zvyšných 4.500.000 - ako seberovných.

Tak sa prosím Vás spamätajte a prestante im už konečne ubližovať.

Ďakujem za seba a aj za nich.