Petícia za riešenie situácie na moste VSS a Slaneckej ceste.

Miro

/ #60 nie všetci jazerčania musia cestovať autami

2016-05-12 08:53

Bývam na Jazere. Pri každodennom cestovaní cez pracovné dni vidím, ako mnohí jazerčania sú v autách sami a mnohí z nich idú iba do práce v meste a z nej priamo domov. Prečo aj vtedy berú auto? V rámci ohľaduplnosti by mohli používať električku, ktorá nestojí v kolónach, aby uvoľnili Slaneckú pre tých, ktorí naozaj ísť autom potrebujú. Vraj uprednostňujú pohodlie auta? Ísť autom v rannej špičke do mesta a potom v popoludňajšej špičke naspäť z mesta je iba zdanlivé pohodlie. Úspora času je často takmer nulová, niekedy aj záporná.  V západnej Európe mestskí ľudia nechávajú autá doma a používajú ich iba v tie dni, kedy to naozaj potrebujú. Kedy vyjdeme zo svojho akože "pohodlia" my?  Cesty by boli razom možno aj o 30-40% prázdnejšie.

Vy, ktorých sa to týka, prosím, nechajte auto doma v tie dni, kedy ho nepotrebujete a tak uvoľnite cestu iným. Pomôžete nielen im, ale zároveň si ušetríte energiu potrebnú na koncentráciu a "nervy", ktoré denne strácate 2×20 minút.

Viem, čo hovorím – sám uprednostňujem električku skoro každý pracovný deň. Auto beriem cez pracovné dni v priemere 3× za mesiac.