Petìcia za omilostenie Jozefa Andreja z Popradu.


Hosť

/ #1202

2015-10-10 13:02

Pracoval som istú dobu ako posudkový lekár, predtým som robil v nemocnici. Posudzoval som asi 21 ročného mladého muža, ležiaceho tuším od narodenia, ale v perfektnom fyzickom stave. Meno vo mne akosi rezonovalo, spýtal som sa úradníčky, či dotyčných nepozná. Zistil som, že s matkou oného úbožiaka som za roky v nemocnici odslúžil desiatky nočných služieb a nikdy sa ani slovom nesťažovala na únavu či podobné. S mužom sa striedali v službách a pokiaľ to nešlo, zastúpili ich starí rodičia. Nepoznali dovolenku, kultúru, spoločenský život atď.
Ak by sa zachovali ako p. Andrej, tiež by ich odsúdili? Nie som za eutanáziu, ale musia byť isté mantinely, ktoré treba dodržať.
V každom prípade by odsúdenie p. Andreja bolo oveľa ťažším "zločinom" ako to, čo urobil. Za štvrť storočia odriekania, únavy, vyčerpania, psychického zlyhania matky a pod. by mal skôr dostať "metál", pretože takáto obeta je skutočným hrdinstvom. Navrhujem odsúdiť na dolnej hranici možnosti, aby sa učinilo zákonu zadosť a udeliť mu prezidentskú milosť!



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...