PD aj za fungujúci referendový systém v SR


Hosť

/ #12 Re: Re: Re: Občan

2015-08-07 14:27

#11: Občan - Re: Re: Občan 

1. Áno priemerná dávka vychádza cca 150 €/mes/os tak, ako je dnes nastavené životné minimum, ktoré však nemusí byť objektívne. Základná filozofia nepodmieneného základného príjmu vychádza práve zo zámeru, poskytnúť životné minimum bez akýchkoľvek podmienok každému občanovi, bez skúmania jeho sociálneho statusu. V čase reálneho zavedenia základného príjmu, určite pôjde o iné čísla.

2. Odvody nezostanú. Zrušia sa všetky druhy daní a odvodov, ktorých je cez 30. Áno 1% bude stačiť nie mne, ale celej spoločnosti. To 1% je z iného základu, čo som aj uviedol (3,7 bilióna €/rok), tých 19+20 % má úplne iné základy. V novej jedinej dani budú zdanené aj pohyby dnes nezdanených peňazí - šedá ekonomika, čierna práca, obchodovanie na finančných trhoch, prevody ziskov do zahraničia a pod.. Spoločnosti, či podnikatelia, ak míňajú v zahraničí, tak pri prevode peňazí do zahraničia budú automaticky zdanené. Tak isto, cudzinec, ak bude míňať u nás, tak tie peniaze budú zdanené taktiež. Bude totiž úplne jedno komu peniaze patria, od koho ku komu putujú, či na aký účel slúžia. Nezdaňujú sa osoby, ani subjekty, ale pohybujúce sa peniaze. Jedinou úlohou finančnej správy, či finančnej polície, bude ukontrolovať plnenie zákonnej povinnosti podnikateľov, všetky transakcie vykonávať prostredníctvom peňažnej inštitúcie, napríklad banky. Toto vôbec nevyžaduje "ohradiť sa ostnatým drátom". Bude výhodné, ak sa na Slovensku bude pohybovať čo najviac peňazí.

3. Máme registrovaných 70 strán, v zmysle zákona o politických stranách. Všetky sú súčasťou nášho politického systému a všetky sú si v právach rovné. Iné je to s ľuďmi, ktorí sa prostredníctvom volieb dostali do parlamentu - tí sú za svoju prácu platení zo štátnych peňazí a to je v poriadku. Neplatia ich politické strany, teda ani im neprináleží čerpať ďalšie peniaze zo štátnej kasy - aj ústava hovorí, že politické strany sú oddelené od štátu. Poznáme fungujúce demokracie aj spolitickými stranami, kde strany nie sú financované štátom (Švajčiarsko, Taliansko, ....), alebo napríklad poslanci švajčiarskeho parlamentu nedostávajú plat a mandát vykonávajú popri svojej práci.....

Ďakujem za záujem, ale toto nie je miesto na obšírne vysvetľovanie ..... príďte medzi nás, na naše diskusie a prezentácie.