DOJNÁ KRAVA BRATISLAVA

staryblavak

/ #15 bratislava

2015-08-07 14:13

Hm, to akože diaľničný obchvat, D1, D2, D4, tunel Sitina, výstavba Starého mosta, nákup nových trolejbusov, električiek, nový terminál na letisku, rekonštrukcie električkových tratí atď., to ide akože z peňazí Bratislavčanov? A ak majú Bratislavčania problkém s tým, že údajne doplácajú na to, že Bratislava je hlavným mestom, potom treba presťahovať hlavné mesto inde a bude pokoj. Bratislava už dávnejšie dostala prívlastok Pažravá na Dunaji. Toľko peňazí, keby išlo do iných miest, tak by ich primátori vískali od radosti. Bratislavčania sú rozmaznaní a závidia aj to málo, čo ide niekam inde. A sú regióny, kde nejde na infraštruktúru absolútne nič. Cesty sú rozmlátené a vlaky nechodia.

Jediný problém v Bratislave je, a to je problém s verejnou dopravou, ale to je výsostne problém grambľavého vedenia mesta, nielen súčasného. Teraz sa ide vo veľkom budovať nultý obchvat mesta a R4, namiesto toho, aby sa sfunkčnila verejná doprava a ľudia presadli z áut do vlakov a autobusov. Dakedy bol v Bratislave jeden most cez Dunaj, teraz sú štyri a bývalý piaty, nový-starý sa buduje, ale v Bratislave čím viac mostov bude, tým väčšie problémy v doprave budú.

A to štvanie medzi akože domácimi starousadlíkmi a tými, čo v Bratislave pracujú, ale nemôžu tam mať trvalý pobyt, tak to nemá vo svete obdobu. To sa len tie ľudské komplexy malosti prejavujú. Už za druhej Dzurindovej vlády sa uvažovalo, že trvalý pobyt nebude viazaný na vlastníctvo bytu. Lenže politici sľubujú aj to, čo splniť nevedia.Teda problém nie je len v tom, že niekto sa tam nechce prihlásiť na trvalý pobyt, ale jednoducho mu to súčasné zákony ani neumožňujú, a nie každý je milionár, aby si mohol hneď tam kúpiť nejaký byt.

Som nedávno čítal na Sme rozhovor so súčasným primátorom, to sa nedalo čítať, len vyplakával. Absolútne žiadna pokora zo strany Bratislavčanov. Len hlúpa nadutosť.

Už samotná petícia je dôkazom malosti a zakomplexovanosti ľudí, ale nebudem tu nikomu nadávať, lebo to ani malým a zakomplexovaným nerobí dobre... :D