Petícia za zrušenie tvrdého y

Ipsilon
Hosť

/ #13 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-14 20:28

#12: Aradan - Re: Re: Re: Re:  

 <sarkazm> Jáj, to preto sa číta "maŤemaŤika", "Ďiktát", "akaĎemik", "Ďekan", "aĽe", "aĽebo", "Ľes", "bŸk", "mŸdlo", "kobŸla"....</sarkazm>

Písmo samotné je LEN kamenní alebo ňeskôr papieroví predchodca "MAGNETOFÓNU" a ňeskôr iních záznamovích zariaďeňí!

Samotné písmo je LEN na zachiťeňie a následné zreprodukovaňie informácií! Presňe tak ako boli vislovené! Ňie je na to potrebná vobec žiadna inteligencia! Tá to už spomínaná inteligencia je ale potrebná až následňe na pochopeňie víznamu! A to zásadňe celého zreprodukovaného obsahu! Vitrhávaňie jednotlivích slov z kontextu, a následné vešťeňie v akom kontexťe sa nachádali sa volá "ASTROLÓGIA" ! Celá slovenská tak zvaná "Jazikoveda" je hodná akurát tak označeňia "ASTROLÓCIA" ! Pretože to žiadna veda ŇIE JE! Je to iba oblbovaňie "PLEBSU"! A najväčším problémom je hodnoťeňie človeka podľa "HRUBIEK" ! Človek bi mohol vimislieť aj pepetum mobile! Ale ak bi robil hrubki, aj tak bi to bol vlastňe meňejcenní človek! <sarkazm>Pretože na čom inom vlastňe okrem hrubiek záleží???</sarkazm> Predsa na tuposťi národa! Pretože hlúpim sa ľahko vládňe! A táto hra s hrubkami je veľmi populárna! .. Veď ňebodaj potom bi sa človek musel zhodnoťiť podľa ňiečoho smerodatného.. ňiečoho tak strašňe zložitého... <sarkazm>veď to bi sme potom museli zamestnať strašné množstvo "ASTROLÓGOV".. a oňi nám potom tú inteligenciu draho vešťili...</sarkazm>

Ak si si ňevšimol! Celí svet sa ňeustále zmenšuje, zjednodušuje, zefektívňuje a zríchľuje!

Učiť sa ďesaťročie ňezmisli okolo <sarkazm>"tvrdého i"</sarkazm> je maximálna hlúposť! Veď máme z tíchto ASTROLOGICKÍCH jazikovích praviďiel toľko víňimiek... A cudzie slová = víňimki pribúdajú stále ríchlejšie! To už rovno môžeme používať obrázkové písmo!

Mňa najviac uďivuje koľko visokoškolákov na Slovensku s titulom INŽIŇIER(!), ňedokáže vipočítať z koncovej ceni základ daňe!

Žiaľ ale to ľudí ktorích jeďiním celoživotním problémo je "tvrdé i", ktorého sa zubami ňechtami musia držať, ŇEZAUJÍMA! ...  a to je doplaču... SLOVENSKO potrebuje sistémovú zmenu! Hlavňe v tom ako sa posudzuje kto je a kto ňie je inteligentní! Pretože pravopis s inteligenciou ňemá ňic spločného!

Aktuálni stav je takí! Že ja síce ňieči diktujem! Ale zapisovaťeľ musí premíšlať čo som vlastňe chcel povedať! Zapisuje ňie to čo som diktoval! Ale to čo si mislí že som chcel povedať! Následňe čitajúci musí znovu premíšlať, abi sa dozveďel čo zapisujúci zapísal! A je celkom možné, že ak zapisujúci ňerozumel obsahu! Tak mohol zapísať ňiečo iné! A tím ňeúmiselňe zavádzať čítajúceho! (A ja som k tomu takí prevít že mu toho víra ňeupresňím! A nadiktujem mu ďesiatki strán žvástov o tom ako som ho viďel objavovať sa a miznúť,.. naháňať sa s vetrom o preťeki..)

Ja len tvrďím že pokiaľ ňiečo ňiekomu diktujem, a tento to zapisuje. Tak bi jednoducho mal zapísať presňe to čo bolo nadiktované! A rovnako aj čitajúci človek si má prečitať, len to čo bolo nadiktované!

Jednoducho je potrebné presunúť premíšľaňie, ktoré je potrebné pičas písaňia! Na placia diktujúceho samotného! Ňechať čitaťeľa premíšlať nad obsahom a ňie nad formou! (Žiaľ, len pseudoInteligencia stále premíšla nad formou! ... a to je veľmi smutné!)