Petícia za zrušenie tvrdého y

Ipsilon

/ #8 Re:

2015-06-04 11:56

#7: Viki -  

 Je zaujimavé že počuješ rozďiel medzi "biť" a "byť" .. pretože ja tam žiaden rozďiel ňepočujem !!! A ak ho teda počuješt ti, tak ťi gratulujem!

Vlastňe tvrďíš že som ňechoďil na slovenčinu, ale na hudobnú.. zaujímavé...  A ti si akože kompletní? lebo sa zdá že dosť koktáš citujem: "Potom ale by si mal ale čím skôr absolvovať návštevu.."

Mimochodom pred "ale" sa píše čiarka! Ale napriek tomu! Ak je to LEN o počuťí! Tak prečo je toľko ňezmiselních praviďiel okolo toho ňezmislu?? A k tomu ešťe viac víňimiek? A ďaľej toľko cudzích slov! Ktoré sa píšu v záklaďe cudzím pravopisom! Prečo sa slovenčina keď je taká jednoduchá ui toľko rokov! Prečo mi automatická oprava vo worde v tom tvojom slove biť neopraví hrubku??? Prečo to potrebuješ mať také komplikované???? Prečo máme pravopisi ktorí zaznamenáva odlišnú informáciu od hovoreného slova?!! Pretože keď poviem "mi", tak ho ňemuožem napísať pretože hovorená informácia je bez kontextu, kďežto napísaná informácia je už s kontextom! Aké máš objektívne dôvodi písať dve! pretože ja žiaden rozďiel medzi "mekím y" a "tvrdím i" ŇEPOČUJEM! Ak je to len o počutí! Prečo sa to ňeučí na hudobnej víchove???? Tvoj pomílení názor že možnosť rozoznávať víznam slova podľa toho či tam je "tvrdé i" alebo "mekké y" je úplňe úchilní! Pretože potom slová, ktoré žiadne "i" ňeobsahujú budú a sú DISKRIMINOVANÉ!  Prečo bi sa mali slová ktoré obsahujú alebo ňeobsahujú ňejaké písmeno písať špeciálňe INAK? Si snáď zo špeciálnej školi? Čomu stále ňechápeš? Vo veďe je vždi najjednoduchšie riešeňie to najsprávňejšie!!! Preto považujem Slovenskú jazikovedu za Astrológiu! Pretože s vedou ňemá vôbec ňič spoločného!

PS: Počujem veľmi dobre! Ak sa ľuďia musia učiť ňeké, akékoľvek pravidlá pretože ten tozďiel ťiež ňepočujú! Tak to počuješ LEN ti! A ak ti počuješ ňiečo čo večšina ňepočuje, tak navrhujem abi si ťiež dal višetriť! Najlepišie psichiatra.. alebo aspoň ňejakého veterinára..

PS: Moja úcta. Ja počujem akurát tak rozďiel medzi "BIŤ" a "BIT"!