Vyjadrenie nesúhlasu s vybudovaním základne NATO na území SK

Stanislav

/ #796 som rusofil a kakám z výšky na amerických riťolezcov a pravdoláskarov bez inteligencie

2014-12-13 17:52

Bratia a sestry, buďme trpezliví! Náš národ síce nie je veľký ani čo do počtu,  ani čo do územia, finančnej sily, vojenskej sily a aj naši tzv. predstavitelia sú len zločinci a vlastizradcovia. Napriek tomu to neznamená, že nemôžeme priniesť svetu niečo, čo by bolo hodnotné a viditeľné široko ďaleko a dokonca aj potrebné a očakávané. Ak každý človek je vo svojej zastretej podstate súčasťou Boha, potom zdieľame aj časť jeho moci a slávy a nie je dôvod upadať v apatiu. Človek rozhoduje o zmysle a hodnote svojho života postojmi a činmi, ktoré robí, a v tomto niet žiadneho obmedzenia vo veľkosti národa a pod. Jediným obmedzením je naše slabošstvo a láska k pohodliu a "prežieraniu sa" v najrozličnejších podobách alebo aj len túžba po tom. Uvedomme si, že s britským kolonializmom v Indii skoncoval "jeden" polonahý fakír, ako ho briti označovali, a jediné čo k tomu potreboval bolo zjednotenie národa okolo zmysluplných životných ideálov, ktoré boli v súlade s vyšším poriadkom sveta. To mu dalo moc. Dôjsť k tomuto cieľu však bola dlhá a strastiplná cesta postupných systematických krokov.

Niektorí z nás si želajú, aby sme čo najskôr vystúpili z Neofašistickej Americkej Teroristickej Organizacie a Európskeho Úžerníctva, ale tu je treba pochopiť, že politika je jemná hra. Potrebujeme mať jasno v našich cieľoch, našich možnostiach a tiež v pochopení cesty, ktorá vedie k vytýčeným cieľom a správneho načasovania. Je treba chápať, že vstupujeme do dlhého zápasu, ktorý si vyžiada obete z našich radov a nezlomnú vieru a vôľu pokračovať vytýčeným smerom.

Naši politický predstavitelia, finanční žraloci, rádo-by-manažéri a pod. majú hlavný cieľ kradnúť a zostať pri moci a tomu sa podriaďuje všetko čo robia. Je to ich predstava o úspešnom živote za cenu bezbrehého ubližovania ostatným. Tí nám nepomôžu. Je to odpad nášho národa, ktorý vyplával napovrch ako keď sa čistí maslo zahrievaním. Už to nie sú len pokútni skrývajúci sa priekupníčkovia a šmelinári stojaci na rohu pred tuzexom v amerických džínsach alebo čakajúci v tichosti s červenou knižkou na svoju príležitosť. Teraz stoja na výslní a nechápu, že tá krátka epizodka našich dejín, v ktorej si zahrali, je bezvýznamná z pohľadu dejín národa a nesmierne deštruktívna z hľadiska ich osobnej budúcnosti. Povznesme sa nad bezprostredné ťakosti, ktoré dopadli na väčšinu z nás ako dôsledok budovania neoliberálneho kapitalizmu alebo skôr paródie naň. Vytvorenie týchto ťažkých podmienok a zároveň príležitosti uplatniť sa najrozličnejšími bezcharakternými praktikami umožnilo oddelenie dvoch skupín ľudí v národe, totiž tých, ktorí nemajú žiaden charakter a hodnoty a ide im len o bezprostredný maximálny zisk a tých, ktorí svoju dušu nezapredávajú tak ľahkovážne. Toto je dôležitý moment očisty národa, bez ktorého by tá druhá časť z nás nemohla mať ďalšiu budúcnosť. S tou prvou časťou nakoniec skoncujeme, ale to si vyžaduje zrelosť doby a nás. Tá bolesť z podmienok, v ktorých mnohí z nás žijú, sa musí stať konštruktívnym faktorom k nášmu prebudeniu a pochopeniu, že nestačí niečo len nechcieť, ale je potrebné vedieť aj čo chceme a aktívne o to usilovať. Je to kvas národa, ktorý musí ešte istý čas prebiehať.

Hrubý materializmus, to je ideál, na ktorom sa budovala západná samozvaná tzv. "civilizácia" a po dvoch tisícročiach je jasné, že s ničím novým už neprídu. Neustále sa opakujúci motív kolonizácie, zabíjania, drancovania a nachádzania nových zdrojov na cudzích územiach došiel svojho konca. Predstavy, že takto budú drancovať suroviny na Mesiaci alebo Marse a vyvážať tam odpad sú našťastie ďaleko od ich realizovateľnosti súčasným ľudstvom. Napriek tomu všetkému ale nesmieme zabúdať, že západná civilizácia priniesla aj určitý rozvoj (technológie, priemysel), ktorého výsledky však nedokáže pre svoju morálnu slabosť zmysluplne využívať a tak sa obracajú proti nej.

Hodiny dejín sa pomaly otočili a vyzývajú ich odísť do zabudnutia, čo sa im pravda nepáči, a preto kopú a hryzú. Dobrá správa pre nás je, že sme stále tu aj napriek všetkému, čo už proti nám použili. Uvedomme si, že pri určitej priazni osudu sa budú veľké geopolitické faktory otáčať v náš prospech. Menovite odklon veľkých svetových ekonomík od ničím nekrytého dolára bude stále viacej tlačiť na kolaps amerického systému postaveného na súčasných princípoch a hodnotách, čo v krajnom prípade povedia až k občianskej vojne v USA a hlbokým vnútorným rozporom, ktoré ich zmetú z výslnia medzinárodnej scény. Samozrejme to nebude bez negatívnych ekonomických dopadov na zvyšok sveta a aj nás. Preto sa radšej snažia vyvolať ďalšiu svetovú vojnu, kde by mohli predávať zbrane a umoriť svoje dlhy. NATO potrebujú vojenské základne a logistické centrá ďaleko za ich hranicami, ktoré sa samozrejme stanú terčom protiútoku protivníka, čiže najpravdepodobnejšie ruských jadrových hlavíc.

Jediné, čo môžeme teraz v tomto procese ovplyvniť je prebrať sa z letargie blikajúcich televízorov, čím ďalej tým lacnejšej zábavy a prezieravo odtlačiť od seba jeden potenciálny problém. Je to skúška našej uvedomelosti, jednotnosti a ochoty usilovať o cieľavedomé budovanie svojej budúcnosti teraz a tu. To čo teraz užijete ste spotrebovali a je to preč. To čo si teraz dokážeme cieľavedome odrieknúť a vykonať nám dáva oveľa hodnotnejší vnútorný pokoj a perspektívu. Šťastie, ktoré "existuje" mimo nás a je založené na úkor iných, sa raz stane naším prekliatím. Zahoďme krátkozrakosť a obzrime sa na posledných 1500 rokov keď sme spali. To sú skutočné časové perspektívy bytia (resp aspoň o trošku širšie perspektívy oproti našim súčasným) na rozdiel od tých pár rokov trvácnosti našich tiel. Týchto pár rokov je dôležitých len z jediného jediného hľadiska - aby sme pochopili život a ovplyvnili naše ďalšie smerovanie. Nič viac si z tohot života, jedinej kvapky vo večnosti, odniesť nemôžeme.

Čo sa týka našich západných euróskych "partnerov" (tým samozrejme nemyslím bratov Čechov), na ktorých sme tak obdivovali ich luxusný a pohodlný život nechcejúc vidieť jeho pôvod, pozrite sa kam dospeli. Pohodlie im upadá tak "pomaly" len preto, že na nich spolu s krajinami tzv. tretieho sveta robíme! Už stratili orientáciu dokonca aj vo svojom spodnom prádle. Z dvoch čurákov sa možnože dá urobiť nejaká "zábava", ale perspektíva pre spoločnosť to asi nie je! A tak to liečia juvenilnou justíciou, ktorá kradne deti rodinám prisťahovalcov a dáva ich na výchovu do svojich vlastných "rodín". To všetko na pozadí silnejúceho hnutia za "práva" homosexuálov. Počty prisťahovalcov im narastajú a režiséri ich politických bábiek sa tešie z ich oslabenia. Na jednej strane vyrábajú (rozumej školia, financujú a vyzbrojujú) rôznych fanatikov a radikálov a na druhej strane strašia vlastné obyvateľstvo novými hrozbami, ktoré vytvorili. V každom kúte zeme sa vyrobí taká hrozba aká tam má zázemie. V islamskom svete máme islamských radikálov. Na ukrajine síce nie je dostatok moslimov pre takéto hnutie, ale zase tam bol Bandera a tak vzkriesili neofašistov. Dnes už je celkom jasné ako takto "znepriatelené" skupiny ľudí nasmerovávajú proti sebe a nechajú ich sa vlastnoručne vyvražďovať. A to je scenár, ktorý nám pripravujú.

Nemyslím si, že by sme sa potrebovali nejak nadmerne znepokojovať osudom našich západných "partnerov". Skôr by sme mali odložiť rôzne falošné emócie a začať kriticky a pokojne pozorovať život a svet okolo nás. To nám pomôže sa pravdivo zorientovať a následne nás to môže ochrániť pred zaťahovaním do podobných vyfabrikovaných konfliktov.

Naša budúcnosť nie je v prázdnych rečiach o nejakých kresťanských hodnotách, podľa ktorých tu prakticky nikto aktívne nežije. Taktiež naša budúcnosť nie je v nepriateľstve voči iným kultúram a civilizáciám. Naša budúcnosť je podľa môjho vnímania len a výlučne v zmysluplnosti, pravdivosti, pevnosti a životaschopnosti našich vlastných duchovných, kultúrnych a civilizačných hodnôt, ktoré je potrebné ešte len nájsť, jasne pomenovať a osvojiť si. Nie že by bolo potrebné vymýšľať opäť koleso, ale je potrebné preniknúť hlbšie za pláštik povrchných dogmatických rečí katolíckej cirkvi a nájsť skutočný zmysel duchovných náuk, ktorý pri dostatočnom úsilí je možné objaviť v každom skutočnom náboženstve (čiže nie napr. v desiatkach tisíc amarických "kresťanských" siekt).

 Zahoďte falošné povery o tom, čo Vás čaká po smrti. Človek, ktorý žije aktívnym a pravdivým duchovným životom vidí jeho výsledky už teraz a tu. To neznamená, že by to nemalo aj ďalšie dlhodobé dôsledky, ale tie väčšinou posúdiť nedokážete. Ak si myslíte, že za svoj život pôjdete do neba, potom už teraz a tu musíte cítiť a prežívať stavy korešpondujúce s takou sférou bytia a byť si tejto skutočnosti jasne vedomí. Ak nič také nemáte, zabudnite na sladkú odmenu a vráťte sa k reálnemu životu! Našou orientáciu v duchovnom živote nesmú byť zaujímavé ale zavádzajúce reči rôznych slaboduchých farárov, ktorí nepoznajú odpoveď na žiadnu hlbšiu a podstatnú otázku ak im ju zrovna nepredpísala ich autorita. Svätosť nie je prázdny prívlastok, ktorý niekomu odhlasuje pár duchovne nevedomých biskupov, ale reálny a konkrétny stav vo vývoji človeka. Je to koruna morálneho rozvoja t.j. pochopenia a ovládnutia svojich podvedomých popudov, ktoré sú príčinou konania väčšiny z nás. Hodnota tohto stavu spočíva v jeho dosiahnutí a nie v tom, že Vám ho katolícka cirkev pripíše ako nástroj svojej agendy v spoločenskom pôsobení stáročia po Vašej smrti. Našou orientáciou v duchovnom živote musia byť konkrétne činy a postoje, ktoré môžeme a dokážeme prakticky uplatňovať v živote a postupne vidieť aj ich reálne výsledky. Duchovno je síce niečo, čo teraz nechápeme a nevidíme, ale iba vďaka nášmu úpadku, nie preto, že by sme to v tomto tele snáď nemohli vidieť a chápať. Duchovno nie je v rozpore s vedeckým poznaním, tak ako sa odjakživa domnievala katolícka cirkev, ale ho zahŕňa a ide ešte oveľa dalej. Vedecké poznanie vzniklo na základe serióznych a funkčných prístupov k poznávaniu sveta, len sa obmedzilo na výlučne materiálnu oblasť existencie. V ďalších desaťročiach budeme svedkami poznatkov, ktoré spájajú vonkajšie vedecké metódy s duchovnou inšpiráciou a prinášajú tak zmysluplnejší prístup k technike, ktorý je v súlade s prírodou.

 Povrchné obrady a pohľady na svet sa môžu líšiť v rôznych náboženstvách, ale podstata za tým je rovnaká. Ak budeme skutočne poznať duchovný význam Kristovho učenia, uvidíme ho pravdivo aj v iných učeniach. Ak budeme tieto hodnoty aktívne žiť a chrániť, budeme tým chrániť presne to isté, čo môžu hľadať aj ľudia iných kultúr a náboženstiev. Ak títo ľudia prídu s cieľom nájsť miesto pre pokojný a zmysluplný život, kde duchovné hodnoty sú uvedené do praxe, potom nie je dôvod ich odmietať. Jednoducho sa asimilujú v našej spoločnosti a stanú sa jej súčasťou bez ohľadu na farbu ich pleti alebo povrchné náboženské úkony. Ak sem ale prídu vnucovať hrubé nepochopenie podstaty svojho vlastného učenia, potom by sme opäť zopakovali historickú skúsenosť, keď katolícka cirkev z politických a zištných dôvodov vyhladzovala krutým spôsobom naše vlastné duchovno a nahradzovala ho mŕtvou povrchnou poverou v ich vlastné dogmy, ktorých pôvod tkvel v plagiátorskom preberaní cudzích starobylých myšlienok bez najmenšieho náznaku pochopenia. Poučme sa z tejto historickej tragédie a nedovoľme, aby sa zopakovala. Nie je potreba zavrhovať žiadne náboženstvá ani žiadne prijímať, je potreba pochopiť ich skutočný význam. Podstatou Nového zákona je porozumenie morálnemu životu a jeho dôležitosti pre náš vývoj ako osobný a duchovný tak aj spoločenský a materiálny. Ak by sme toto dokázali prakticky uskutočniť, bolo by to to najlepšie posolstvo okolitému svetu v aké náš národ mohol kedy dúfať. Je len na nás, či sa budeme ľutovať a utápať v problémoch a chybách alebo sa začneme konštruktívne vyvíjať. Ak sa začneme vyvíjať, potom dokážeme náš národ očistiť od vlastizradcov, skoncovať so zlodejmi a predefinovať západný pohľad na to čo je to civilizácia.

Táto cesta nebude ani ľahká ani krátka, ale práve teraz je ten čas, kedy sa treba začať preberať zo sna a začať na sebe aktívne pracovať. To je prvoradý a najdôležitejší cieľ, ktorý nám umožní sa zjednotiť a tak vytvárať efektívne politický aj ekonomický tlak navonok voči našim zotročovateľom. Zároveň nám umožní testovať našu vlastnú jednotu a cieľavedomosť založenú na skutočných hodnotách. Malé kroky ako je aj toto vyjadrenie odporu voči nezmyselnému zaťahovaniu našej vlasti do vojenských hrátok USA sú jasným indikátorom nášho pokroku a schopnosti nie len pre nás, ale aj pre neriateľa - naše a cudzie vládnuce špičky. Preto musíme počítať aj s rastúcim odporom z ich strany, ktorý sa zatiaľ deje najmä v rovine propagandy. Ako sme však videli na Ukrajine, môže sa veľmi ľahko zvrtnúť na vyvražďovanie civilného obyvateľstva a predaj ranených vojakov a civilistov na orgány. To je pravá tvár západnej civilizácie, demokracie a slobody ako to zvyknú nazývať. Nebuďme preto naivní a nedovoľme, aby tu niečo podobné s našou vlastnou účasťou rozpútali!

A na záver čo sa týka Ruska. Je treba sa povzniesť nad chápanie histórie z pozície neporozumenia medzinárodnej politike, pozície biednej znalosti historických udalostí a pozície hodnotenia čiste osobných dopadov tej ktorej doby a režimu. Je treba pochopiť, že aj v tom 68 sa rusi dívali na situáciu v Československu z trošku inej perspektívy ako my, pre ktorých to bol celý náš svet a najdôležitejšia udalosť široko ďaleko. Pre nich to bola len lokálna epizóda v nejakej malej provincií na hranici ich sveta, ktorý navyše bol v tzv. studenej vojne. To nie je o ich podceňovaní nášho významu ale o reálnejšom vnímamní nás ako spoločnosti v mierke sveta. Dnešné Slovensko má menej obyvateľov ako mnohé svetové veľkomestá. Tak smiešne sa to môže javiť z určitej perspektívy. Naša veľkosť môže byť len v tom, kým budeme ako ľudia a aké hodnoty budeme aktívne žiť v našej spoločnosti a nie v tom ako moc sa budeme nafukovať a ako moc sa budeme chcieť na niekoho podobať a pchať sa mu do riti. Existenciu našej spoločnosti vo svete však bude musieť zaručovať niekto iný väčší, kto to má reálne vo svojej moci. Domnievať sa, že to bude USA a EU je smiešne, keď sa pozreme na dianie okolo seba a na to ako nás používajú. Anglosaský svet bol vždy len využívaní všetkých navôkol. Netreba byť zakomplexovaný a plakať ako nás budú využívať rusi. Porovnajte si rozvoj našej spoločnosti, školstva, zdravotníctva, priemyslu atď. "za rusov" a teraz. Ak budeme mať vlastné hodnoty, môžeme byť partnermi aj veľkých a môžeme mať na nich vplyv. Ak sme len úbohí riťolezci, ktorí aby zakryli svoju prázdnotu a hlúposť dnes negociujú a kreujú, lebo nemajú čo hodnotné povedať, potom si asi ťažko môžeme vydobyť iné postavenie v medzinárodnom spoločenstve národov a ťažko môžeme dúfať v inú budúcnosť, než zhruba to čo sa tu deje dnes. A presne preto som dnes proti základniam NATO na našom území! Keď sa im ráči vojny, nech si ju usporiadajú doma v Severnej Amerike!