Petícia na podporu bezplatneho cestovania vo vlakoch v SR

PD

/ #160 Reakcia na petíciu na podporu bezplatného cestovania vo vlakoch v SR

2014-11-17 22:26

Róbert Fico: "Ide o racionálne opatrenie, ktoré pomôže študentom, zvýši vyťaženosť vlakov a zníži počet cestujúcich v autách."
Anton Martvoň: "bolo toto prosociálne opatrenie adresne prijaté vládou  SR, a môže ho pozitívne pocítiť viac ako 2 milióny obyvateľov Slovenska"
PD: Pri cieľovej skupine tohto opatrenia si o jeho vplyve na zníženie počtu cestujúcich v autách dovolím zapochybovať. Ak taký vplyv bude, tak toto opatrenie ani náhodou nemožno nazvať prosociálnym, lebo ak si niekto dokáže sám ufinancovať prevádzku auta, tak žiadne prosociálne opatrenia nepotrebuje. Inak, tá adresnosť tohto opatrenia má teda poriadne široký záber, keď ju údajne môžu pozitívne pocítiť viac ako 2 milióny obyvateľov...

Anton Martvoň: "za ušetrené peniaze štátu po dôslednej konsolidácii jeho financií"
PD: Je hanbou jednou rukou drasticky krátiť rozpočet takým inštitúciám akou je napríklad Slovenská akadémia vied (10000000 - http://www.sav.sk/index.php?doc=services-news&source_no=20&news_no=5559). Inštitúciám, ktorých práca má pre našu spoločnosť prínos už teraz a má veľký potenciál prinášať ho aj do budúcna. A druhou rukou tieto peniaze (a ešte čosi navyše) doslova vyhadzovať na opatrenie ktorého prínos pre našu spoločnosť je a bude nulový. Vlastne on bude v konečnom dôsledku mínusový, lebo to, čo dnes neinvestujeme do nášho rozvoja, ale prejeme, sa nám v budúcnosti vráti ako bumerang.