Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".


Hosť

/ #839 Re: Re: Re:

2014-08-23 11:23

#838: Jano Ukrajinec - Re: Re:  

 Upokoj sa.Ako vidíš je tam množné číslo nie jednotné.V každej, aj oficiálne vyhlásenej vojne je útok na civilné obyvateľstvo považovaný za vojnový zločin, to znamená je nepremlčateľný.Definície máš tu : 

a) zločin proti mieru

t.j. zosnovanie, príprava, podnecovanie alebo podniknutie útočnej vojny, alebo vojny porušujúcej medzinárodné zmluvy, dohody a záruky,

b) vojnový zločin

v užšom zmysle, t.j. vraždy vojnových zajatcov, zlé zaobchádzanie s nimi, vraždy civilistov, zlé zaobchádzanie s civilným obyvateľstvom, nútenie civilného obyvateľstva do otrockých prác, deportovanie obyvateľstva, vraždenie rukojemníkov.

c) zločin proti ľudskosti

vraždy, vyhladzovanie, zotročovanie deportovanie alebo iné ukrutnosti, páchané proti civilnému obyvateľstvu pred vojnou alebo počas vojny alebo prenasledovanie z dôvodov politických , rasových alebo náboženských, ktoré boli spáchané v súvislosti so zločinom proti mieru alebo s vojnovým zločinom.

Dohovor o nepremlčateľnosti vojnových zločinov bol prijatý 26.novembra 1968 v New Yorku a Československo  ho podpísalo 21. mája 1969.

To nie je božská moc len obyčajná ľudská spravodlivosť ale tá ich neminie.Tak som to myslel, nie je dôvod sa ročuľovať.