Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

občan Slovenskej republiky

/ #234 Re:

2014-07-17 06:57

#215: kaleidoskop -

Porošenko ponúkal separatistom ULTIMÁTUM! Je absolútne klamstvo tvrdiť, že ponúkal rokovania! Zložiť zbrane a odísť! Toto ponúkal Porošenko legálnym občanom juhovýchodnej Ukrajiny!

Na jednej strane bol Janukovyč, ktorý poslal proti demonštrantom neozbrojených policajtov. Na druhej strane posiela západom podporovaný Porošenko na občanov Ukrajiny tanky, ťažké delostrelectvo a letectvo! O streľbe na Majdane je TICHO! O vraždení v Odesse je TICHO! O nacionalistoch a fašistoch v Národnej garde je na západe TICHO!

Od vzniku Ukrajiny, bola táto krajina rozdelená na západnú a juhovýchodnú časť. Vždy to tak bolo a každé jedny voľby to ukazovali. Jediným logickým a správnym riešením by bola federácia. Toto ale kyjevská fašistická junta od začiatku odmietala a odmieta. Pokiaľ nedôjde ku zmene usporiadania, nebude na Ukrajine pokoj. Toto sú fakty. Na základe týchto faktov a toho kto a ako koná si môže každý sám vytvoriť názor. Porošenko ani kyjevská junta podporovaná západom nemá najmenší záujem riešiť konflikt spravodlivo s ohľadom na všetkých občanov Ukrajiny.