Zákaz komunistickej strany a jej symbolov.

peter179

/ #10 Kladivo a kosák za to nemôže

2014-02-07 00:13

Nie som zástancom bývalého režimu, práve naopak. Áno, má na svedomí mnoho obetí, ale ktorý izmus nie. Odsúdiť režim alebo stranu ako takú, mi pripadá úbohé, niečo ako v minulosti rozbíjanie strojov. A predsa, veď to bol nezdarený experiment kapitalistických magnátov, ktorí ho nakoniec sami zastavili prostredníctvom p. Gorbačova a spol., keďže sa im začal vymykať z rúk. Áno, priniesol mnoho zlého, ale zase nie všetko čím nás kŕmili a dodnes kŕmia "naši demokrati" je pravdou. Treba čítať, najmä to, čo nám neponúkajú, oni sa vlastne toho boja. A v mnohom bol omnoho lepší, ako kapitalizmus. Teda nie režim bol zlý, ale ľudia, ktorí ho riadili a zneužívali. A tak to bolo prakticky vždy v dejinách. Pravda je ale aj to, že sú to tí istí a ich potomkovia, často aj tzv. disidentov nevynímajúc (dokonca aj tých v mnohých prípadoch bývalý režim chránil - mali takmer všetko). Ako sa hovorí: z najlepších gardistov boli najlepší komunisti a z najlepších komunistov najlepší demokrati. To je krása, že? Bohužiaľ pravda. Nikdy následný režim neurobil radikálny poriadok s tým predošlým, najmä s jeho gaunermi. A tak si gauneri bez bázne a hanby stále robia čo chcú, ich chuť a počty neustále rastú. A zase je to len v ľuďoch a na druhej strane v slušnosti, bázni a nakoniec v znechutení a rezignácii tých poriadných, čo je zase len voda na mlyn tých darebákov.
Mimochodom, označenie "bezdomovec" v týchto súvislostiach nemá nič spoločné s vymoženosťou tohto nášho súčasného zriadenia. Chce to len trochu porozmýšľať, položiť sa na problém.
A celkom nakoniec: nezúfajme, veď neprávosti, svinstvá, vraždy, ... sprevádzajú ľudstvo od jeho počiatku. Bohužiaľ, neviem, či je to náš údel, ale sme takí.