Petícia za zníženie trestu pre Františka Koleno

Miloš

/ #1537 Re: Re: kedy bol použitý slzný plyn?

2013-11-16 19:23

#1509: comanche - Re: kedy bol použitý slzný plyn?

Comanche, nechápem tvoju zaujatosť, ani prečo uvádzaš, že slzák dostal chalan do očí  až po tom ako nakopol policajtke koleno. V Blesku (viď link pár príspevkov vyššie) citujú vyhlásenie policajtky ako sa to zbehlo.

Policajt nastriekal agresívnemu a opitému chalanovi do očí plyn, policajtka ho ihneď zvalila na zem a držala na zemi, on sa jej vyšmykol, zhodil ju zo seba a zasiahol kopancom do kolena.

Bol oslepený slzným plynom, plný adrenalínu z náhlej bolesti, reagujúci inštinktívne, prudko a v afekte. Stačilo chvíľku odstúpiť a keď začne zase trochu vnímať, pohroziť daľšou dávkou slzáku... určite to policajtov trénujú čo a ako použiť, a pôsobiť aj psychologicky.

Nechápem ani prečo si policajti rozdelili úlohy takto a nie naopak - predpokladal by som že policajtka mala striekať slzák a policajt (teda asi že chlap) ho mal fyzicky umravňovať. Alebo ho mali držať obaja. (Ale možno policajt vtedy riešil druhého výtečníka a kolegyňke pomôcť bohužiaľ nemohol.)

Nezostáva už nič, iba konštatovať absurdnú irevelantnosť obvinenia z úmyselného útoku a zranenia verejnej činiteľky (trestané s drakonickou trestnou sadzbou 7 až 12 rokov basy), nakoľko ten čin spáchal evidentne náhle oslepený človek reflexívne a teda neuvedomelo reagujúci na náhlu bolesť a zhodenie na zem. Policajtka ale chvat na fixáciu vyvádzajúceho nespratníka nezvládla, na čo doplatilo jej koleno a následne aj Koleno František - obidve kolená dosť kruto, prekruto.