Zachovanie Základnej školy s materskou školou Jastrabá č. 188

RB

/ #8 „že je pekná škola, milá, zlatá“

2013-11-16 15:07

Cudzie sú mi myšlienky, ktoré premieňajú školy na finančné inštitúcie bez ducha i emócií, bez humánneho poslania a hodnotného odkazu generáciám, bez intelektuálneho poznania a slobody myslenia, ktoré z nich vychádzajú. Škola neprodukuje „prachy“, ale rozvíja osobnosť človiečika v človeka. To je poslanie školy.
Je 16.11.2013, sobota, 15:39 hod. – moja dcérka, ktorá má päť rokov sa ma pýta: „Ocko čo robíš?“ Odpovedal som jej, že píšem niečo o našej škole a ona mi skočila do reči: „že je pekná škola, milá, zlatá“ . Vážení priatelia, ktorí máte hodnoty postavené na peniazoch, nemenil by som s vami nikdy, hoci ako riaditeľ školy zarobím 657 € v čistom a pritom nepoznám, čo je to prísť domov a nežiť pre našu školu. Moje malé dieťa dokáže vnímať, kde sa cíti dobre, kde sa cíti prijaté a hoci som z Nitry, tu, v tejto obecnej škole a s týmito ľuďmi zažívam pocit druhého domova.
Ďakujem všetkým, ktorých táto petícia oslovila a podporili nás, rodičom a priateľom, ďakujem najmä pani učiteľkám a pánovi učiteľovi v základnej škole aj pani učiteľkám v materskej škole, ekonómkam, kuchárkam, upratovačkám aj kuričom. Toto je môj odkaz pre vás: vážim si vašu mravčiu a často krát časťou spoločnosti neuznanú prácu v prospech a pre dobro našich detí.
Táto petícia nech je odpoveďou, že sa aj dnes nájdu ľudia, ktorí veria v dobro. Dobro je nemarketingové, dobro sa ťažko predáva, ťažko sa dostáva na bilbordy, ale dobro je jediné, prečo sa oplatí žiť. O tomto ťažko niekoho presvedčíte, toto musíte len prežiť priatelia.
Prajem všetkým pokojný deň,
riaditeľ školy Rudolf Bartošík.