Výzva slobodných občanov Slovenska

peter179

/ #44 k #33

2013-11-14 11:26

Nedá sa nesúhlasiť. Aj popísaná cesta je cestou, aspoň pre začiatok. Už teraz je nás, ktorých spája spoločný cieľ veľmi mnoho. Niekto viac, niekto menej výrečný, nápaditý. Bohužiaľ, práve z dôvodu tých temných desaťročí sme takí, akí sme. Mnoho ľudí je v obraze, mnoho z nich chce potiahnuť, ale nevie ako a kam a ešte viac ľudí zostáva a aj zostane anonymných a v závese. Mnohonásobne viac ľudí však o týchto aktivitách ešte vôbec nič nevie. Zamerajme sa teda najprv, ako už bolo povedané na distribúciu tejto Výzvy! Prepokladám, že každý, kto sa v PC dostal k jej zneniu ju preposlal celému okruhu svojich známych. Teda táto cesta by mala byť pokrytá. Máme tu však mnoho ľudí, najmä starších, ktorí nemajú prístup na internet. Preto sme sa s kolegom rozhodli namnožiť znenie Výzvy a toto rozniesť do schránok v jednotlivých častiach nášho mesta, samozrejme v počte podľa našich možností, ale predpokladáme od niekoľko 100 kusov až po niekoľko tisíc kusov. (Myslím, že to netreba zdôrazňovať, ale samozrejme vo vlastnej réžii.)
Bolo by však dobré nejakým vhodným spôsobom oboznamovať a vtiahnúť do tohto diania aj našu mládež, ktorá zostala nie vlastnou vinou dosť apatická. (je to veľká rezerva) Česť výnimkám. Musíme tiež vziať do úvahy, že posledná doba temna trvá 23 rokov, teda mladí ľudia cca do 30 rokov zväčša nemajú predstavu o tomto období. Len to, čo, ak a ako sa dozvedeli doma. Neprežili ho. (nám tiež veľa nehovorilo SNP, i keď to bolo len pár rokov pred a počúvali sme o tom stále, veľmi nás to nezaujímalo). Ak si ich včas nepritiahneme my, pritiahne ich druhá strana a dokončí vymývanie. Sú to naše deti. Robíme, robme a urobme to pre ne.
Je nás mnoho, ktorí chceme, ale nevieme, ako na to. Zväčša nemáme žiadne politické, legislatívne, ekonomické, ... skúsenosti. Tí, ktorí ich majú, sú obyčajne na druhej strane. Ale určite nie všetci. Určite je medzi nami zopár slušných, čestných, inteligentných a v týchto nosných oblastiach fundovaných ľudí. Zatiaľ sú v anonymite, možno čakajú, nečudujme sa. Možno majú dobré zamestnanie, boja sa. Veď už bolo všeličo. Ale sú a budú, keď príde ich čas. Len potom musíme dať veľký pozor, aby sa popri jednom slušnom nezviezlo niekoľko darebákov, ako to bolo v 89, veľký pozor. Preto zatiaľ využime čas (možno nie dlhý - cenzúra) - oboznamujme a stmelujme sa. Buďme noví, nie starí Slovania - buďme ústretoví, znášanliví, prajní, chápaví, družní - naši susedia majú podobné problémy ako my, nezatracujme sa, príde doba, keď sa budeme vzájomne potrebovať. Zdá sa, že nielen nás, ale celú Európu čaká veľmi ťažké, možno rozhodujúce obdobie.



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...