Deklarácia Stop "eutanáziám z ľahostajnosti" v ZSS

Petra Poláková

/ #15 Re: Re: Re: Re: Re: ZSS

2013-09-07 09:33

#13: - Re: Re: Re: Re: ZSS

Predstaviť sa napríklad aj preto, aby som dokázala identifikovať, ktorá zo správ patrí Vám, teda tej istej osobe.

Z príspevkov je jasné, že vaše vedomosti o ošetrovaní geriatrických pacientov nie sú dostatočné, mňa Vaše vety o otvorenom okne, pohári vody a dýchaní z plných pľúc pomerne rozhodili. Skúste postaviť pacienta s CHOPN k oknu a poraďte mu, nech sa nadýchne. Dosť kruté. Tragédia. Vy naozaj robíte s ľuďmi? Len ma utvrdzujete v názore, že v ZSS musia pracovať naozaj odborníci.

Koho môže zabiť pohár vody? CMP, SM, myasténia gravis, ale aj stavy po rádioterapii krku majú ťažkosti s prehĺtaním - hrozí reálne riziko aspirácie. Nebude mi snáď tvrdiť, že takýto sa v ZSS nevyskytujú? Už ste sa niekedy do niekoho snažili dostať 1,5 l tekutín po lyžičkách? Kávových, podotýkam? Ja áno a poviem Vám, je  to nadľudská úloha. Viete, ako sa tekéto stavy riešia v ZSS? Neriešia. Dehydratovaných, dezorientovaných pacientov pošlú RZP do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, kde ich po zavodnení transportujú veľmi rýchlo naspäť tam, kde im nedokážu pomôcť. To je empíria. A mohla by som pokračovať donekonečna, nakoľko môj postoj  k ZSS vychádza z dlhodobých skúseností.

Klienti Vám kašlú na  stravovaciu komisiu či na plánovanie týždeň dopredu. Chcú domáce prostredie, pohodovú atmosféru, chcú ošetrenie, ktoré si nedokážu zabezpečiť sami.

Áno, naozaj som videla, aby hosťa kŕmil obsluhujúci personál.

A áno, sviečková išla na účet podniku.

Na mňa sa za hrúbku v prezývke nehnevajte, ja som tieto stránky netvorila :-)