Peticia_za_nerozsirenie_CUNOVA

EU pozorovateľ

/ #17 ako sa komar slonom stal

2013-06-01 17:30

Našiel som túto petíciu na FB a dobre sa bavím. Pre pár tisíc ľudí toľko hluku. Ale všetci na to máte svoje ústavné právo. Toto Vám chcem povedať:
Ľudia z Bratislavy, aj moji kámoši, si kúpili pozemky v Maďarsku kôli cene a teraz dávajú svoje deti do škôlky/školy v Čunove a Rusovciach. Hovoril som im, že to nie je celkom v poriadku. No a na tých by mali domáci nadávať. A tí čo si stavajú domy v Čunove by si tam mali dať aj trvalý pobyt. Ináč to bude ďalšia nocľaháreň ako Rovinka a iné obce na juhu. Na tej ceste medzi Rajkou a Bratislavou je už asi rušno, ale Čunovom to podľa mňa nebude, veď má len zo 1000 obyvateľov. Tuším sa tam chystá Danubia park. To len potom uvidíte, keď si to tam podnikatelia prelobujú, čo je to dopravná zápcha. Ale v Bratislave je to ešte pohoda, keby ste robili v Dubline ako ja a tam chodili autom do centra... Ešte šťastie, že ma firma poslala z Írska do Madridu. Tiež to nie je výhra, ale siesta má svoje čaro. Mimochodom, nepozeral som sa na prijímovú časť rozpočtu Čunova, ale len s výberom miestnych daní a bez príspevku iných mestských častí Bratislavy Čunovčania nebudú mať ani na pokosenie trávy na tom ich námestí a nie na novú škôlku. Ja na mieste Fica, zavediem špeciálnu daň na prevádzku materských škôlok.
Neviem síce, kto je za tou spoločnosťou Mladé Čunovo, ale našiel som na FB aj inú petíciu, ktorú organizujú oni. Tam majú zavesený dokument, že Memorandum alebo také niečo. Tam sľubujú verejné investície. To memorandum údajne dali zastupiteľstvu. Veď keď dodržia, čo tam je, tak super pre všetkých.
V zahraničí je úplne bežné, že okrsky spolupracujú s developermi. Keď chcú niekde niečo robiť, a aby ich projekty mali pridanú hodnotu a ľudia kupovali ich domy, jednoducho prispejú na niečo, čo slúži všetkým. Lenže to chce, aby v tom bol majetkovo zapojený aj komunál. Podľa mňa sa o toto snažia. Ale ako hovorím, nedokážem posúdiť, či sa im dá veriť. Papier znesie veľa.
V Čunove som síce nebol, ale prídem sa tam pozrieť na to, čím sa chvália, že už urobili.
Všetkým Vám želám správne rozhodnutie.